Hopp til innhold

Her er Nord-Koreas hemmelige «James Bond-våpen»

Med våpen formet som kulepenner og en lommelykt skulle nordkoreanske agenter drepe en aktivist på åpen gate i Seoul.

Tre våpen fordekt som kulepenner og en lommelykt er beslaglagt i Sør-Korea. Mannen som hadde våpnene er antatt å være en nordkoreansk agent på vei for å drepe aktivist Park Sang-hak.

Avhopper Park Sang-hak kaster løpesedler

Avhopper og aktivist Park Sang-hak kaster løpesedlene sine, etter at han i oktober ble nektet å sende dem med luftballong over grensen til Nord-Korea.

Foto: Ahn Young-joon / Ap

For første gang viser sørkoreansk etterretning nå fram de dødelige våpnene, som minner om slikt man har sett i James Bond-filmer opp gjennom årene.

To av våpnene er formet som kulepenner. Det ene skyter ut kuler innsatt med et giftig pulver. Den andre «pennen» har en nål som kan injisere nervegift i offeret. Offeret vil få sterke muskelkramper, og deretter dø av kvelning.

Dødelig lommelykt

Disse våpnene har vært brukt i over ti år. Men nå har sørkoreanske myndigheter også funnet et nytt våpen. Et treffsikkert skytevåpen med tre kuler, formet som en uskyldig lommelykt.

– Jeg har aldri sett et slikt våpen. Foran er det tre hull, med en kule i hvert hull. Og her er avtrekkeren. Våpenet er ladd og farlig. Det er fortsatt to kuler igjen, sier etterforskeren til CNN i videoen. Han vil ikke oppgi hva han heter.

Den tredje kulen ble avfyrt for å teste våpenet, som viste seg å være svært presist.

Skulle drepe luftballongaktivist

Snikmorderen som hadde våpnene på seg, ble arrestert mens han angivelig var på vei for å drepe anti Nord-Korea-aktivisten Park Sang-hak.

Park er mest kjent for å prøve å sende flygeblad med luftballonger over grensen til Nord-Korea. Han ble imidlertid stoppet av Sørkoreanske myndigheter, etter at Nord-Korea hadde truet med et «nådeløst militært angrep» dersom aktivistene fikk gjennomføre planen.

Nå lever Park Sang-hak med politibeskyttelse døgnet rundt. Han blir sjokkert når CNN viser ham de utspekulerte våpnene som skulle drepe ham.

– Man ville lagt merke til en pistol, men disse våpnene ser så uskyldige ut at man lett kan drepe noen. Jeg ville dødd umiddelbart, sier Park til CNN.

Topper Nord-Koreas dødsliste

Han er fullt klar over at han er øverst på lista over mennesker regimet i Nord-Korea ønsker å kvitte seg med. Likevel vil han fortsette med å spre anti-Pyongyang propaganda.

Den nordkoreanske agenten hadde lurt Park til å møte seg i Seoul, ved å si at han ønsket å støtte Parks prosjekt økonomisk. Møtet ble stoppet av Sørkoreansk etterretning, og den antatte snikmorderen er nå fengslet i fire år.

– Jeg trodde aldri de ville prøve å drepe meg i en travel gate i Seoul. Jeg trodde sikkerhetstjenesten overreagerte, sier Park til CNN.

Han er nå sikker på at dette ikke blir det siste drapsforsøket han opplever.

SISTE NYTT

Siste nytt