Hopp til innhold

SD-politiker trekker seg etter å ha jaget full mann med jernrør

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Justispolitisk talsperson Kent Ekeroth i Sverigedemokraterna (SD) blir den andre i partiet som trekker seg fra et sentralt verv etter en skandalevideo.

Ekeroth varsler avgangen selv. Han kommer ikke til å delta i noe komitéarbeid i Riksdagen, men fortsetter som medlem av den svenske nasjonalforsamlingen, melder Aftonbladet.

Bakgrunnen er en video publisert hos Expressen som viser at Ekeroth og partikollegene Erik Almqvist og Christian Westling jaget en beruset mann med jernrør.

Videoen skal være filmet rett etter en annen tabbevideo med Erik Almqvist, som førte til at han trakk seg som finanspolitisk talsperson i SD og fra plassen i partiet sentralstyre.

Jaget med jernrør

Kent Ekeroth

SKANDALEVIDEO: Bakgrunnen for at Kent Ekeroth (bildet) trekker seg, er en video som viser at Ekeroth og partikollegene Erik Almqvist og Christian Westling jager en beruset mann med jernrør.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / Afp

Ekeroth filmet videoen som førte til hans avgang selv, ifølge Expressen.

På videoen ser man Almqvist, Ekeroth og Westling ta jernrør fra en byggeplass og ta opp jakten på den berusede mannen.

– Altså, vi vil ikke gjøre noe. Vi forsvarer oss. Vi forsvarer oss, roper Ekeroth. I det politikerne hører lyden av politisirener legger de fra seg rørene og setter kursen mot politipatruljen som har anholdt mannen.

Erik Almqvist tar kontakt med politifolkene og forteller at mannen har overfalt dem og truet dem.

Etter å ha forlatt politiet ler politikerne seg imellom.

– For en jævla kveld vi har hatt, gutter, sier Westling.

– Ja, men den har likevel vært fin, sier Almqvist.

«Ment som moro»

Expressen konfronterte Almqvist med videoen, og han sa da at det hele bare var ment som moro.

– Vi har liksom bare stått for oss selv og tullet med å plukke opp hvert vårt rør, sier Almqvist.

Westling sier på sin side at de plukket opp rørene for å forsvare seg mot mannen.

– Han jaget oss med en trekjepp. Jeg tror det var en trekjepp. Så vi forberedte oss på at han skulle komme mot oss, sier Westling til avisen.

(Saken fortsetter under bildet)

Erik Almqvist

ANNEN TABBE: Den tidligere SD-toppen Erik Almqvist (bildet) er også med i videoen. Almqvist trakk seg nylig som finanspolitisk talsperson i SD og fra plassen i partiet sentralstyre etter en annen skandalevideo, som skal være filmet rett før videoen med Ekeroth.

Foto: FREDRIK PERSSON / NTB scanpix

Rasismeavsløring

Videoen som førte til partikollegaen Almqvists avgang viser at sverigedemokraten er i bråk på byen i Stockholm sommeren 2010.

Her står SD-politikeren først i en opphetet diskusjon med komikeren Soran Ismail. Almqvist kaller Ismail flere ganger for «babbe», kommer med uttalelser som «det er mitt land, ikke ditt land», og mener Ismail argumenterer «som en liten fitte».

Like etter kommer Almqvist i klammeri med en beruset mann som han kaller «blatte-lover» og sparker etter ham.

SISTE NYTT

Siste nytt