Hopp til innhold

Rundt 180 angrep i Gaza sist natt

Det har vært en forholdsvis tøff natt for mange i Gaza. Ved 0500-tiden ble vi vekket av tre voldsomme eksplosjoner. Statsministerens kontor ble jevnet med jorda, og andre regjeringsbygninger ødelagt.

Bombet regjeringsbygning i Gaza

Restene av statsministerkontorene i Gaza by etter bombingen natt til lørdag.

Foto: Bernat Armangue / Ap

Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Gaza

Israelske myndigheter opplyser at det var rundt 180 flyangrep mot Gazastripen natt til lørdag. Luftoffensiven utvides gradvis, og siden onsdag er 800 mål rammet.

Les også: Hamas sier regjeringens hovedkvarter er truffet

Frykter bakkeinvasjon

Nå frykter innbyggerne en bakkeinvasjon. De husker hva som skjedde for snart fire år siden da Israel rykket inn, og rundt 1400 palestinere ble drept.

Denne gangen har israelerne klart å holde de sivile tapstallene relativt lave så langt. Det kan forandre seg dersom israelske soldater og stridsvogner rykker inn.

Les også: Israel med sms-advarsel til Gaza: «Den neste fasen er på vei»

Les også: Obama snakker med Netanyahu og Mursi

75.000 reservesoldater mobilisert

Sannsynligheten for en bakkeoffensiv virker større enn for få dager siden. Israel har mobilisert 75.000 reservesoldater. Det er ikke sikkert alle blir satt inn i aktiv tjeneste, men regjeringen har den muligheten.

Under den forrige krigen på Gazastripen ble bare 10.000 reservister innkalt.

I går stengte også Israel viktige veier til Gazastripen for alt annet enn militære kjøretøyer.

Ved 0730-tiden lørdag morgen var forholdene ganske rolige. Da hørte vi bare summingen av israelske førerløse fly, eller droner.

SISTE NYTT

Siste nytt