Hopp til innhold

Skandaleombrust redaktør i retten

Tidligere sjefredaktør i nedlagte News of the World, Rebekah Brooks, møtte i dag i retten, tiltalt for å ha medvirket til telefonavlyttingsskandalen i avisa. Hun gikk etter få minutter.

Rebekah Brooks ankommer retten

Tidligere sjefsredaktør i den skandaleomsuste avisa News of the World, Rebekah Brooks, ankommer retten i London mandag.

Foto: Sang Tan / Ap

44-åringen møtte i formiddag i forhørsretten Westminster Magistrates Court i London, hvor hun står tiltalt for å ha medvirket til telefonavlyttingsskandalen i News of the World.

Brooks nekter selv for anklagene.

Bilder fra London viser at Brooks ankom retten like før klokken 09 lokal tid, og at hun få minutter senere forlot rettslokalet i Westminster.

Les: Murdoch til London for å stenge dørene til skandaleavis

Avlyttet kjendiser og pårørende

Brooks var sjefredaktør i avisa da de tok seg inn i talepostkassene til en rekke kjente personer. I tiltalebeslutningen nevnes både Sven Göran Eriksson, Jude Law, Sienna Miller, Sadie Frost, Wayne Rooney, Angelina Jolie og Brad Pitt – som retten mener alle er blitt avlyttet av de ansatte i News of the World.

Avisa skal også ha avlyttet pårørende i straffesaker, blant annet pårørende etter terrorbombene i London i 2005.

En annen sak som har fått mye oppmerksomhet, og den alvorligste anklagen mot Brooks, er avisas avlytting av telefonsvareren til en savnet ungjente i 2002.

Da 13 år gamle Milly Dowler forsvant skal avisa til og med ha slettet flere meldinger for å gi plass til nye. Dette skal ha forledet jentas pårørende og politiet til å tro at hun fortsatt var i live.

Dowler ble funnet drept seks måneder senere.

Les: Rebekah Brooks siktes
Les også: Åtte personar blir tiltalt i tabloidskandale

– Villig til å ta ansvar

Brooks ble pågrepet i juli i fjor, mistenkt for medvirkning til avlytting og korrupsjon som sjefredaktør i News of the World.

Les: Rebekah Brooks er arrestert
Les også: Rebekah Brooks arrestert på nytt

Hun fungerte som redaktør da avisa skal ha hacket seg inn på telefonsvareren til Milly Dowler.

– Jeg kjenner ikke noen som ville autorisere, bifalle og godkjenne avlyttingen av telefonen til Milly Dowler under slike omstendigheter, uttalte hun i fjor.

Brooks har tidligere forklart at hun likevel er villig til å ta ansvar dersom det viser seg at avlyttingen av Milly Dowler skjedde på hennes vakt.

Mediemogul Rupert Murdoch har tidligere forklart seg om saken, og har da understreket at han ikke har trodd at Brooks visste om avlyttingen som pågikk.

Åtte tiltalt

Aktor har lagt fram påstand om at det er mer enn 600 ofre i telefonavlyttingsskandalen i avisa mellom 2000 og 2006.

Til sammen står åtte personer tiltalt i avlyttingsskandalen i News of the World.

Sju av dem er tidligere ansatte i tabloidavisen, blant dem de to tidligere redaktørene Rebekah Brooks og Andy Coulson. I tillegg er Glen Mulcaire tiltalt, for at han som privatdetektiv skal ha bistått avisa i avlyttingen.

Les: – Det er mye usannheter om meg og Cameron
Les også: 800 rammet av britisk telefonhacking

På tiltalebenken i fire minutter

Rebekah Brooks befant seg i dag på tiltalebenken i kun fire minutter og ble kalt opp kun for å si navnet sitt, adressen sin og oppgi fødselsdatoen.

Hun får gå fri fram til neste rettsmøte 26. september, med betingelse om at hun ikke har kontakt med sine medtiltalte og at hun holder seg ved sin hjemadresse og ikke reiser utenlands, med mindre hun varsler politiet på forhånd.

De åtte som står tiltalt skal samlet møte i Southwark Crown Court 26. september.

SISTE NYTT

Siste nytt