Hopp til innhold

Fant 500 kilos bombe fra andre verdenskrig på flyplassen

Deler av Amsterdam Schiphol lufthavn ble stengt tirsdag morgen etter funn av noe som antas å være en bombe fra andre verdenskrig, melder nyhetsbyrået Reuters.

Schiphol flyplass

Terminal C på Schiphol flyplass ble stengt deler av tirsdag grunnet funn av en bombe fra andre verdenskrig.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Flere terminaler og en rullebane på Amsterdam Schiphol lufthavn ble evakuert etter at noen bygningsarbeidere fant et mystisk objekt under gravearbeidet.

Et bombeteam var i løpet av kort tid på plass ved flyplassen for å undersøke objektet som viste seg å være en gammel bombe fra andre verdenskrig.

Bomben veide over 500 kg og har blitt fraktet vekk til et trygt sted for å bli demontert, melder Reuters.

Schiphol ble brukt som en militært flybase under tyskernes okkupasjon av Nederland og ble ofte utsatt for bombeangrep fra de allierte, melder nederlanske medier.

Få kanselleringer

Amsterdam Schiphol Lufthavn er Europas femte travleste flyplass og ligger 15 kilometer sør-vest for den nederlandske hovedstaden.

Det var tidligere fryktet at bombefunnet kunne ha store konsekvenser for flytrafikken, men det skal kun ha vært en håndfull med kanselleringer og titalls forsinkelser.

– Dette vil ha en stor innvirkning på flytrafikken. Man må nok regne med noe kanselleringer eller forsinkelser, sa Antoinette Spaans, talskvinne for Amsterdam Schiphol lufthavn.

Rammer ikke norske flyavganger

– Vi har ni avganger daglig til Amsterdam. Det har så langt i dag vært tre avganger fra Oslo til Amsterdam. Det kan selvfølgelig få konsekvenser for reisende, men det vanskelig å si noe sikkert, sier Joachim Westher Andersen, medierådgiver for Oslo Lufthavn (OSL) til NRK.no.

Han anbefaler at passasjerer sjekker nettsidene til sine flyselskap før de ankommer flyplassen.

– Vi har fått beskjed fra Amsterdam om at det vil være forsinkelser inn og ut av Schiphol frem til kl. 13, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef for Norwegian.

– Dette har foreløpig ingen konsekvenser for Norwegians passasjerer, ettersom vi ikke har noen flyvninger til Amsterdam før utover ettermiddagen, sier Sandaker-Nielsen til NRK.no tirsdag formiddag.

SISTE NYTT

Siste nytt