Hopp til innhold

To personer skutt og drept utenfor Empire State Building

To personer ble drept og flere skadd etter at en mann skjøt vilkårlig rundt seg ved Empire State Building i New York.

Minst to personer skal være drept og flere skadd etter skyting ved Empire State Building i New York.

NETT-TV: Helikoptervideo fra området rundt åstedet.

Ifølge politiet er ni personer skadd, men ingen av disse skal være livstruende skadd.

Den 53 år gamle gjerningsmannen skal være en av de to drepte. Han ble skutt av politiet, ifølge CNN.

USA-SHOOTING/EMPIRESTATE

Politiet sperret av området rundt Empire State Building i New York etter at to personer ble drept i en skyteepisode fredag.

Foto: Brendan McDermid / Reuters

Skytingen skjedde under morgenrushet, rett utenfor den berømte skyskraperen Empire State Building.

Drepte sin tidligere sjef

Politiet opplyste på en pressekonferanse at 53-åringen fikk sparken som følge av nedskjæringer i firmaet der han jobbet.

Han skal ha skygget sin tidligere sjef og endte i krangel med ham like ved Empire State Building på Manhattan. Deretter skal han ha trukket frem en 45 kalibret pistol og drept sjefen, før han forlot åstedet til fots.

En bygningsarebeider som så hva som skjedde, tok umiddelbart opp jakten på gjerningsmannen. Han skal også ha varslet to politimenn - ute på patrulje - om skyteepisoden.

Gjerningsmannen åpnet så ild mot politimennene, som også begynte å skyte. 53-åringen døde i skuddvekslingen. Han hadde trolig ikke noe kriminelt rulleblad.

Skyting ved Empire State Building

Det brøt ut full panikk etter at en mann skjøt rundt seg på åpen gate i nærheten av Empire State Building i New York.

Foto: Twitter / @BicyclesOnly

Ingen livstruende skadd

Ordføreren i New York - Michael Bloomberg - opplyste i en pressekonferanse at to kvinner og syv menn ble skadd i hendelsen, men at ingen av dem skal ha pådratt seg livstruende skader, melder The New York Post.

Bloomberg opplyste at etterforskningen er på et tidlig stadium, og at de skadde kan ha blitt truffet av politiets kuler. Han hyllet også politiets og bygningsarbeiderens innsats.

– Bygningsarbeideren er en av heltene, men politiet gjorde også en fabelaktig jobb. Men, dette er likevel en forferdelig tragedie, sa han.

Kort tid før skytingen advarte ordføreren mot farene ved håndvåpen i sitt ukentlige radioshow. Bloomberg er kjent som en pådriver for strengere våpenkontroll i USA.

Skyting utenfor Empire State Building

Politi og ambulansepersonell skal ha vært på stedet i løpet av få minutter.

Foto: Ap

– Jeg er sjokkert

Forbipasserende flyktet fra området da skuddene begynte å falle. En av disse var Sid Dinsay som jobber i et PR-byrå.

– Dette er det siste man venter seg når man er på vei til jobb. Jeg er sjokkert, dette var en påkjenning for nervene, sier Dinsay til New York Post.

Politiet sperret av flere kvartaler like etter skytingen. En time senere fikk folk i området returnere til arbeidsplassene sine, og trafikken gikk igjen som normalt.

Empire State Building er et av New Yorks mest kjente landemerker. Årlig besøkes bygningen av nærmere fire millioner turister.

SISTE NYTT

Siste nytt