Hopp til innhold

Ferge med 250 personer om bord har sunket utenfor Zanzibar

En ferge har sunket utenfor Zanzibar. 31 personer er til nå bekreftet omkommet, og mange flere er savnet, ifølge myndighetene. To europeere skal være blant de omkomne, opplyser myndighetene.

Overlevende fra forliset ved Zanzibar

Overlevende går i land i Malindi havn på Zanzibar. Mange er fortsatt savnet etter ferjeforliset onsdag.

Foto: ISSA YUSSUF / Afp

  • Foreløpig er 24 personer bekreftet omkommet, ifølge myndighetene.
  • I fjor omkom nesten 200 mennesker da en en overfylt ferge sank utenfor Zanzibar.
  • Redningsmannskaper sier til AFP at 149 overlevende er reddet opp av sjøen.

Et titalls personer er fortsatt savnet etter at fergen på vei fra storbyen Dar-es-Salaam i Tanzania til Zanzibar begynte å synke onsdag.

Myndighetene i Tanzania bekrefter at 24 personer har omkommet. Redningsmannskaper opplyser til AFP at 149 overlevende er plukket opp av sjøen.

Bilder fra Malindi havn viser i kveld de mange overlevende som er reddet i land, og redningsmannskaper som bærer inn omkomne.

– Sterke vinder

Det er foreløpig ukjent hva som har forårsaket ulykken, ifølge marinen skal sterke vinder ha skapt problemer for fartøyet.

Fergen, som marinen bekrefter er fartøyet «MV Skagit», har tatt inn store mengder med vann. Politiet og marinemannskap har startet en redningsaksjon, skriver BBC.

Rundt 30 barn skal være om bord.

– Fergen ligger med bunnen opp og vi har satt igang redningsarbeid på stedet. Så langt vet vi ikke om noen har mistet livet, sier en talsperson for redningsmannskapet til nyhetsbyrået Reuters.

Døde passasjerer bæres i land i Malindi på Zanzibar

Døde passasjerer bæres i land på Zanzibar etter ferjeforliset onsdag.

Foto: ISSA YUSSUF / Afp

– Ingen nordmenn om bord

Utenriksdepartementet er kjent med ulykken.

– Vi har ikke mottatt opplysninger om at noen nordmenn skal være om bord, sier Kjetil Elsebutangen i UD til NRK.no.

Ifølge UD arbeider den norske ambassaden i Dar-es-Salaam med saken.

200 mistet livet i forlis i fjor

Reisen fra Dar-es-Salaam til Zanzibar tar normalt to timer. Fergen er eid av selskapet Seagull som eier en rekke andre fraktbåter.

«Skagit» ble bygget i New Orleans 1989 og i fjor solgte Washington State Department of Transportation fergene «Skagit» og «Kalama» til importselskapet Scope Community Ltd. Deretter ble begge båtene fraktet til Tanzania hvor de blir brukt som frakt- og passasjerbåter mellom fastlandet og Zanzibar.

I september i fjor mistet nærmere 200 mennesker livet da en overfylt båt sank utenfor Zanzibar. Fergen hadde lisens til å frakte 600 mennesker, men få dager etter ulykken kom det fram at rundt 1000 mennesker var om bord da den sank.

Skagit

Fergen Skagit, her i Seattle, er i ferd med å synke i farvannet utenfor Zanzibar. 250 mennesker skulle fraktes fra Dar-es-Salaam til Zanzibar onsdag.

Foto: WSDOT

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt