Hopp til innhold

Drept etter fire måneder i fangenskap

En britisk lege som jobbet for Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Pakistan, ble i dag funnet drept i en veigrøft ved byen Quetta.

PAKISTAN: Khalil Rasjed Dale

Journalister strømmer til stedet der den døde legen Khalil Rasjed Dale ble funnet. Her blir liket fjernet av politiet.

Foto: NASEER AHMED / Reuters

Den 60 år gamle legen Khalil Rasjed Dale ble bortført i Quetta av det politiet mistenker er militant milits da han var på vei hjem fra jobb 5. januar i år.

Legen ble funnet halshogd, melder politiet. Navnet til legen var skrevet utenpå plastsekken han ble funnet i.

- Barbarisk handling

Quetta er provinshovedstaden i urolige Baluchistan, den største, men fattigste av Pakistans provinser. Militante separatister kjemper for selvstyre og kontroll over provinsens naturressurser. Men pro-Taliban-milits er også aktive i området, som grenser både til Afghanistan og Iran.

– Røde Kors fordømmer på det aller sterkeste denne barbariske hand­lingen, sier Yves Daccord, leder for Det internasjonale Røde Kors, ICRC.

– Alle i ICRC og Britisk Røde Kors deler sorgen og raseriet med Khalils familie og venner, sier Daccord.

Storbritannias utenriksminister William Hague sier at britisk UD har jobbet hardt siden januar for å få frigitt Dale.

– Skulle hjelpe Pakistans folk

– Dette var en følelsesløs og ond handling mot et menneske som hadde som oppgave å hjelpe det pakistanske folket, sier Hague.

Dale har jobbet for Røde Kors i Somalia, Afghanistan og Irak før han om til Pakistan. Der hadde han jobbet som leder for et helseprogram i Baluchistan i nesten et år før han ble tatt som gissel.

Legen har blitt holdt som gissel i nesten fire måneder før han ble drept, rundt et halvt døgn før han ble funnet.

I uka før han ble bortført i januar, ble fire helsearbeidere - inkludert to leger - tatt som gisler av militant milits i Baluchistan. De ble befridd etter kamper mellom politiet og gisseltakerne.

SISTE NYTT

Siste nytt