Hopp til innhold

Nordmann dømt syv års fengsel i USA

John Kristoffer Larsgard ble tirsdag dømt til syv og et halvt års fengsel av en domstol i Arizona i USA.

Larsgard hadde allerede blitt funnet skyldig i legemsbeskadigelse med dødelig våpen. Det dødelige våpenet skal ifølge dommen være leiebilen moren Liv Larsgard og sønnen kjørte den skjebnesvangre dagen, og kunne i ytterste konsekvens koste ham 35 år i fengsel.

Tirsdag kveld norsk tid melder VG Nett at straffeutmålingen er klar: Nordmannen må sone syv og et halvt år i fengsel for det han selv mener er en gedigen misforståelse hvor alt som kunne gå galt, gikk galt.

Kjørte feil i enveiskjørt gate

Det var VG som mandag brakte den tilsynelatende utrolige historien: 24. september i fjor kom 33-åringen og moren kjørende på Interstate 40 gjennom Arizonas ørken, på vei til Chicago. Rett før de kom til småbyen Winslow begynte en lampe å lyse på bilen og moren kjørte bilen i midtrabatten ved avkjøringen til Winslow.

Deretter skaffet de to seg en leiebil, men måtte tilbake til Winslow for å hente bagasjen i den vrakede bilen. Da startet marerittet for nordmannen. Larsgard kjørte feil vei i en enveiskjørt gate. Det var fullt av folk i småbyen på grunn av en musikkfestival. Når folk oppdaget at bilen kjørte i feil retning ble mange hissige.

Det ble bråk, og Larsgard fikk et slag midt i ansiktet som brakk nesen hans. Deretter kjørte han vekk i vill fart. Retten fant at han hadde forsøkt å skade folk med vilje da han flyktet. Selv hevder han at han bare forsøkte å komme seg vekk.

Den 29. mars ble han funnet skyldig i såkalt «aggravated assault» - forsøk på grov legemsbeskadigelse med bruk av dødelig våpen - mot seks amerikanere.

Gråtende vitne

Under straffeutmålingssaken ble Larsgaard og moren spurt ut igjen, i tillegg til vitnene av hendelsen. For noen av vitnene ble det for mye.

– Jeg håper han blir straffet for hvert enkelt punkt, ikke en samlet straff. Jeg håper at han får lang straff, sa et gråtende kvinnelig vitne, før hun la til:

– Hvis han hadde drept meg, ville sønnen min ha blitt foreldreløs.

John Kristoffer Larsgard på sin side er kritisk til vitnene og mener de ikke forteller sannheten.

– Det har absolutt ikke noe grunnlag i virkeligheten. Vitnene er enten i familie eller bekjente av hverandre, har vi funnet ut. Anklagene er uvirkelige, har Larsgard uttalt til VG tidligere.

John Kristoffer Larsgard er ikke tidligere straffedømt.

SISTE NYTT

Siste nytt