Hopp til innhold

Bølge av pågripelser i Bahrain foran Formel 1-løpet på søndag

Rundt 80 ledende demokratiaktivister er pågrepet i Bahrain i et forsøk på å hindre demonstrasjoner under Formel 1-løpet på søndag, hevder en lokal menneskerettighetsgruppe.

Bahrain

For å hindre bråk under Formel 1-løpet i Bahrain på søndag, har myndighetene pågrepet rundt 80 aktivister.

Foto: Afp/Reuters

Ifølge presidenten i Bahrains ungdomsforening for menneskerettigheter, Mohammed Maskati, er cirka 80 personer pågrepet siden 14. april. Han mener bølgen av pågripelser er et forebyggende tiltak fra myndighetenes side.

Han sier at de fleste av de anholdte er protestledere som har organisert de nesten daglige demonstrasjonene i de sjiamuslimske landsbyene mot regjeringen i landet.

Pågripelsene kommer mens myndighetene trapper opp sikkerheten rundt de sjiamuslimske landsbyene og langs veien mot Formel 1-banen som søndagens løp skal gå på.

Viktig løp for myndighetene

Formel 1-løp er svært populært i Bahrain. Da landet arrangerte grand prix sist, i 2010, kom det 100.000 publikummere, noe som genererte en halv milliard dollar i inntekter, skriver Al Jazeera.

I fjor ble det prestisjetunge billøpet avlyst på grunn av de voldsomme protestene mot det sunnimuslimske kongedømmet, som begynte i februar. Fjorårets avlysning gjør at myndighetene er svært lystne på å få gjennomført årets løp som et tegn på at Bahrain er tilbake til normalen.

Reklametavler og plakater rundt om i landet bærer slagord som «FOR1T: Ett land, én feiring», og spenningen i den lille golfstaten bygger seg stadig opp.

«Tre dagers vrede»

Den sjiamuslimske opposisjonen planlegger det den kaller «tre dagers vrede» i forbindelse med Bahrain Grand Prix.

Onsdag samlet flere titalls demonstranter seg i den sjiamuslimske landsbyen Sanabis med transparenter og plakater med krav om at kongefamilien går av.

SISTE NYTT

Siste nytt