Hopp til innhold

Tenner på søppel og knuser vinduer i Barcelona

Demonstrantene knuser vinduer og tenner på søppel i Barcelona. Politiet svarer med tåregass, gummikuler og arrestasjoner.

demonstrasjon Barcelona

En demonstrant går bortover gaten mens søppel brenner i bakgrunnen.

Foto: MANU FERNANDEZ / Ap

Demonstrantene knuser vinduer og tenner på søppel utenfor børsen i Barcelona. Flere er arrestert etter å ha blokkert trafikken under en generalstreik i i Spania.

Streiker mot ny arbeidsreform

Politiet skyter gummikuler mot demonstrantene og bruker tåregass.

De to store arbeidsorganisasjonene i landet har bedt arbeiderne om å gå ut i en 24-timers streik. De streiker mot en ny arbeidsreform som vil gjøre det lettere for arbeidsgivere å gi ansatte sparken.

Tidligere i dag ble nesten 60 mennesker pågrepet og flere lettere skadd i Madrid.

Fagforeningsledere kalte generalstreiken en stor suksess da aksjonen begynte torsdag morgen. De streikende bar røde flagg og plakater utenfor forretningsbygg, banker og knutepunkt for kollektivtrafikken i Madrid.

Lovet å få ned den skyhøye arbeidsledigheten

Tre streikende ble lettere skadd i sammenstøt, blant annet da en politimann brukte batongen mot en demonstrant, som fikk et kutt over øyet.

Demonstranten og andre streikende prøvde å stanse busser som skulle kjøre ut fra busstasjonen i Carabanchel i Sør-Madrid, forteller en fotograf fra AFP.

Generalstreiken blir holdt hundre dager etter at Mariano Rajoy tok over som statsminister. Da lovte han å få ned den skyhøye arbeidsledigheten på 23 prosent.

demonstrasjon spania

Demonstrasjoner i Madrid tidligere i dag.

Foto: DANI POZO / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt