Hopp til innhold

– Dette er ikke tiden for å ta hevn

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den amerikanske generalen John Allen ba sine soldater om å dempe lysten på hevn etter at to av deres egne ble drept i konflikten som oppsto i kjølvannet av koranbrenningen.

Fredag besøkte general John Allen en militærbase i Nangarhar-provinsen.

Målet med besøket var å roe ned de amerikanske soldatene og dempe deres hevnlyst.

Torsdag ble nemlig to amerikanske soldater skutt og drept av en person forkledd som en afghansk soldat ved militærbasen i Nangarhar.

– Husk hvorfor dere er her

General John Allen

John Allen er øverst kommanderende for NATO-styrkene i Afghanistan.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Videoen som er lagt ut av NATO viser John Allen holde en appell til sine soldater som er preget av drapene på to av sine egne.

– Det vil være øyeblikk hvor dere søker etter meningen med et slikt tap. Det vil være øyeblikk hvor deres følelser vil bli styrt av sinne og ønsker om å ta hevn, sier Allen til gruppen med lydhøre soldater.

– Det er i nettopp slike øyeblikk at du skal gå dypt inn i deg selv og gripe tak i disiplinen som gjør deg til en amerikansk soldat. Det er i slike øyeblikk at du skal huske hvorfor vi er her, sier Allen.

– Vi er her for våre venner. Vi er her for våre partnere. Vi er her for det afghanske folket. Dette er ikke tiden for å ta hevn. Dette er tiden for å vise folket at det som skjedde i Bagram var en feiltagelse. Verken amerikanere eller ISAF-soldater støtter det som har skjedd, sier Allen.

Afghanistan

Flere hundre afghanere demonstrerer mot Koran-brenning til tross for en beklagelse fra USAs øverstkommanderende for NATO-styrkene.

Foto: MUNIR UZ ZAMAN / Afp

Ber om unnskyldning

Både general John Allen og president Barack Obama har tidligere vært ute og beklaget koranbrenningen. I videoen som har blitt lagt ut av NATO, gjentar Allen unnskyldningen.

– Vi innrømmer våre feil og vi ber om tilgivelse. Vi ønsker å komme oss videre fra denne saken, sier Allen.

Rasende afghanske demonstranter har de siste dagene protestert mot at eksemplarer av Koranen tidligere i uka ble kastet og brent som søppel ved en amerikansk militærleir.

Det er soldater ved den amerikanske flybasen i Bagram som skal ha kvittet seg med religiøse gjenstander på det som blir kalt et «upassende vis».

SISTE NYTT

Siste nytt