Hopp til innhold

Protester mot Koran-brenning

Flere tusen afghanere demonstrerer mot Koran-brenning til tross for en beklagelse fra USAs øverstkommanderende for NATO-styrkene.

Video Demonsterer i Bagram i Afghanistan

NETT-TV: Tirsdag formiddag samlet et par tusen mennesker seg foran Bagram-basen der de demonstrerte høylydt, mens helikoptere skjøt eter demonstrantene.

– Da vi hørte om dette, grep vi inn med en gang og stoppet dem. Det materiale vi beslagla vil bli tatt hånd om av religiøse ledere, sier general John Allen.

General John Allen

General John Allen.

Foto: JOEL SAGET / Afp
Bagram

Afghanske ungdommer kastet steiner mot den amerikanske flybasen.

Foto: SHAH Marai / AFP PHOTO

Han la til at han beklager overfor presidenten i Afghanistan, overfor regjeringen og ikke minst overfor folket i landet. Saken skal nå etterforskes.

Tirsdag morgen protesterte rundt to tusen afghanere utenfor den amerikanske basen i Bagram flybase da ryktene om brenningen av den hellige boken spredte seg. De kastet bensinbomber og satte fyr på en port, vaktene besvarte med gummikuler, forteller en AFP-fotograf på stedet.

Det er soldater ved den amerikanske flybasen i Bagram som skal ha kvittet seg med religiøse gjenstander på det som blir kalt et «upassende vis». Basen, som ligger om lag 60 kilometer nord for Kabul, er en av de største NATO-basene i landet.

Flere demonstrasjoner

I hovedstaden Kabul ble det også protestert. Der samlet flere hundre mennesker seg, melder AFP.

Også fra Pul-e-charkhi-distriktet i nærheten av Kabul blir det rapportert om protester. Lokalt politi der sier til AFP at rundt 500 personer demonstrerer og at politiet har situasjonen under kontroll.

I april i fjor ble minst ti mennesker drept i uroligheter i forbindelse med protester mot at en amerikansk pastor hadde brent Koranen.

Uroligheter Bagram-basen

Tirsdag formiddag samlet et par tusen mennesker seg foran Bagram-basen.

Foto: SHAH MARAI / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt