Hopp til innhold

– De som angrep oss var ikke fotballfans, de var sabotører

Mohammed Mellegi mistet sin bror i blodbadet på fotballbanen i Port Said. Han mener sabotører og sikkerhetsstyrker står bak, ikke fotballfans.

Mohamed Mellegi sørger over sin døde bror

Mohamed Mellegi sørger ved kisten til døde bror etter gårsdagens blodbad i Port Said.

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters

Mohamed Mellegi

Mohamed Mellegi mener innleide sabotører stod bak blodbadet på fotballbanen.

Foto: Reuters
Opptøyer Port Said

Fotballfans og sikkerhetsstyrker på fotballstadium i Port Said.

Foto: STR / Ap

– Det er tragisk for Egypt, men sikkerhetsstyrkene står bak dette. De hindret ikke fansen da de invaderte fotballbanen under pausen, sier Mohamed Mellegi.

LES OGSÅ: – Dette er ikke fotball, dette er krig
LES OGSÅ: - De fleste ble trampet i hjel

– De vil ødelegge Egypt

Han sitter ved kisten til sin avdøde bror, Karim Mellegi. Han døde bare 21 år gammel.

– De som angrep oss, var ikke al-Masry-fans, men innleide sabotører. De vil ødelegge folks oppfatning av Egypt. Mesteparten av fotballfansen var imot opptøyene, sier han.

Mellegi mener sabotørene stod bak, men legger skylden på sikkerhetsstyrkene.

– Sikkerhetstjenestens soldater sto og så på alt, men ingen bevegde en muskel. Noe av fansen støtte sammen med sikkerhetsstyrker, men de reagerte ikke engang. Tror du at sikkerhetsstyrkene ikke kan opprettholde sikkerheten på en kamp som dette? Dette dreier seg om menneskeliv. Det går ikke an, sier Mohamed Mellegi.

– Det er Mubaraks menn

Et annet vitne til hendelsen sier at Militærrådet vil vise at landet styrer mot kaos og ødeleggelse.

– De er Mubaraks menn og bruker hans strategi «velg meg eller kaos», sier laboratorieteknikker Mahmoud el-Naggar som er med i Koalisjonen av revolusjonære ungdommer i Port Said.

I hovedstaden Kairo var det demonstrasjoner mot Militærrådet. Bråket startet tilsynelatende med at hjemmelaget Al-Masrys tilhengere stormet banen etter kampen mot kairolaget Al Ahli, en kamp som hjemmelaget overraskende vant. Deretter skal fansen til Al Ahli ha kommet til, og supporterne begynte å slåss.

Hæren satt inn for å hindre nye sammenstøt

Situasjonen var helt ute av kontroll, og derfor er hæren satt inn i Port Said for hindre nye sammenstøt mellom Al-Ahly-og Al-Masri-fansen.

Lederen av det egyptiske militærrådet, feltmarskalk Mohamed Hussein Tantawi, lover at de ansvarlige bak tragedien vil bli funnet og stilt til ansvar.

– Slike hendelser kan skje over alt, men vi kommer ikke til å la dem som sto bak få unnslippe, sa Tantawi i et telefonintervju med en egyptisk fjernsynskanal onsdag kveld.

Han lover at det vil bli utbetalt erstatning til ofrene, og han forsikrer samtidig at volden ikke vil få utarte.

– Vi skal komme oss gjennom dette. Egypt vil bli stabilt. Vi har et veikart for å overføre makt til de folkevalgte. Dersom noen planlegger ustabilitet i Egypt, kommer de ikke til å lykkes. Alle vil få det de fortjener, sier han.

Video Uro i Egypt

SE NETT-TV: Her bryter opptøyene ut på fotballbanen.

SISTE NYTT

Siste nytt