Hopp til innhold

Mann skutt og drept på kafé i Sverige - to skadd

En person har blitt skutt og drept på en kafé i Malmø i Sverige. To personer har blitt sendt til sykehus med skuddskader. Gjerningsmannen skal ha vært iført en halloweenmaske.

Skuddrama i Malmø Sverige

En person mistet livet etter å ha blitt skutt på en kafé i Malmø, opplyser politiet i Skåne. To andre fikk skuddskader i henholdsvis hånden og beinet. De skal ikke være livstruende skadd.

Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Skytedramaet skjedde i en kafé i Västanforsgaten i Malmø mandag kveld, melder avisen Sydsvenskan.

Da politiet kom til stedet fant de tre personer som hadde blitt skutt. Det ble satt i gang hjerte - og lungeredning på stedet, men livet til én person stod ikke til å redde.

To andre ble fraktet til sykehus med skuddskader, disse skal ha blitt skutt i henholdsvis hånden og i beinet. De skal ikke være livstruende skadd.

Halloweenmaske

Ifølge politiet skal gjerningsmannen ha vært iført en halloweenmaske. Denne masken skal ha vært formet som «ansiktet til en gammel mann», melder politiet på sine hjemmesider.

Et vitne forteller til Aftonbladet om sin opplevelse av hendelsen.

– Jeg satt ved bordet ved siden av offeret. Det kom inn en gutt med halloweenmaske og en pistol i hver hånd. Han sa ikke et ord, men bare skjøt og skjøt og skjøt. Noen kuler traff gulvet og andre i beinet og hendene til kompisene til mannen, sier vitnet.

På sine hjemmesider skriver politiet i Sverige at drapet ble meldt inn klokken 19.45.

– Flere politipatruljer ble sendt til stedet og tre personer med skuddskader funnet på den oppgitte adressen, hvorav én var alvorlig skadd. Hjerte - og lungeredning ble satt i gang, men personen døde som følge av sine skader, skriver «Polismyndigheten i Skåne»

Ifølge Sydsvenskan skal det ha vært mellom10 og 15 personer i lokalet da skytingen begynte.

De tre ofrene skal være «veldig kjent» fra politiet tidligere, sier politiet til Sydsvenskan. Den drepte skal være i 30-årene, mens de to andre skal være i 20-årene.

Løp fra stedet

Politiet melder at det ifølge deres opplysninger skal gjerningsmannen ha tatt seg inn i kafeen, avfyrt et ukjent antall skudd, og deretter løpt fra stedet.

Politiet har tatt i bruk politihunder i søket etter gjerningsmannen. Våpenet blir beskrevet som «pistollignende».

Åstedet har blitt sperret av, og politiet vil foreta tekniske undersøkelser.

Vitnet Sydsvenskan har snakket med virker ikke å være rystet av hendelsen.

– Det er ekkelt, og man blir litt redd. Men det hender jo ganske mye som dette i Malmø.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.



SISTE NYTT

Siste nytt