Hopp til innhold

Krever opprydding på Fattighuset

Fattighuset må gjenvinne tilliten overfor brukerne av organisasjonen, krever Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti.

Video Politikere krever opprydding på Fattighuset i Oslo

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Robert Eriksson er en av politikerne som krever en opprydding på Fattighuset i Oslo.

Julegavene har begynt å strømme på til Fattighuset i Oslo. Men nå sås det tvil om pakkene kommer frem til de fattige.

Tidligere frivillige ved huset hevder at gaver for flere hundre tusen ble borte før jul i fjor.

Fremskrittspartiet krever at organisasjonen kommer til bunns i påstandene.

Øyvind Håbrekke, stortingsrepresentant for KrF

TRIST: Øyvind Håbrekke (KrF), andre nestleder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, mener det er trist når det skapes tvil om gaver gitt for å hjelpe andre.

Foto: NRK

– Det viktigste nå er at Fattighuset rydder opp, gjenskaper tilliten til sine brukere, og at alle brukerne føler at de er like mye verdt og får lik behandling, sier Robert Eriksson (Frp), leder av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

KrF: – Bare trist

I likhet med opposisjonskollegaen vil Kristelig Folkeparti at Fattighuset undersøker påstandene. Underslag av julegaver kan være svært skadelig for frivilligheten i Norge.

– Det er bare trist når det skapes tvil om gaver folk har gitt for å hjelpe andre, og om disse kommer frem til riktig person, sier Øyvind Håbrekke (KrF), andre nestleder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

Fattighuset forklarer påstandene med at pakker som ble til overs i fjor har blitt delt ut som bursdagsgaver. Kritikken fra de tidligere frivillige avvises kontant.

– Det jeg vil si, er at dette er fantasi. Jeg etterlyser en roman om dette, sa daglig leder ved Fattighuset, Reidun Berger, til NRK tidligere onsdag kveld.

SISTE NYTT

Siste nytt