Hopp til innhold

Flommen har nådd Bangkok

Bangkok forbereder seg på kjempeflom. Flere utkantstrøk står allerede to meter under vann.

Video Flommen har nådd Bangkok

NETT-TV: Flommen har nådd Bangkok og oversvømmer gatene.

Flomvannet had nådd Don Muang-flyplassen, en av Bangkoks to hovedflyplasser. og hovedkvarteret for redningsarbeidet i forbindelse med flommen. Det må nå trolig flyttes til et annet sted, ifølge guvernøren i Bangkok.

Større områder i Bangkok ventes å stå under vann i de kommende dagene. fordi kanalene klarer ikke å ta unna for vannet som fortsetter å stige på vei til havet.

Tilfluktssenter oversvømmet

På en pressekonferanse blir nå innbyggerne i fem bydeler bedt om å forberede seg på oversvømmelse, og å flytte eiendeler i sikkeheret i de øvre etasjer og evakuere til midlertidige tilfluktssentre, sa guvernør Sukhumbhand Paribatra på en pressekonferanse i dag.

Tilfluktssenteter på Thammasat-universitetet er oversvømmet og uten strøm, så folk som hadde tatt tilflukt her, må finne tak over hodet ved andre sentre.

Guvernøren ba befolkningen om ikke å få panikk og å følge rådene fra myndighetene.

LES: Flommen skremmer vekk turistene

Bangkok

En mann i en liten båt tauer av to personer på en skuter gjennom Bangkoks gater.

Foto: NICOLAS ASFOURI / Afp

Verste på 50 år

Flommen er den verste i landet på femti år og skyldes kraftig monsunregn siden juli. I sentrale strøk av landet er store områder dekket av vann. Minst 356 personer er omkommet, og over 113.000 mennesker har måttet flytte fra hjemmene sine så langt.

SISTE NYTT

Siste nytt