Hopp til innhold

Familien til avlyttingsoffer får 17 millioner fra britisk aviskonsern

News International sier de har inngått et forlik med familien til den drepte Milly Dowler i Storbritannia. Familien får 2 millioner pund, nær 17 millioner norske kroner, fra avisa.

Milly Dowler

Britiske Milly Dowler ble funnet død i 2002. Da hadde News of the World avlyttet telefonen hennes i lang tid.

Foto: Ap

I tillegg skal avisa utbetale 1 million pund, nær 9 millioner kroner, til en veldedighet - etter avlyttingsanklagene mot dem.v

Utbetalingen er tidenes største i en lignende sak - og blant de største utbetalingene fra en avis noensinne.

Les mer: – Avlyttet telefonen til pårørende etter London-bombingen

Avgjørelsen kom forut for moderselskapet News Corps landsmøte i Los Angeles fredag. Det er ventet at avlyttingsskandalene i britiske News of the World vil føre til krav fra enkelte av konsernets investorer.

Les også: Murdoch tilbyr 27 millioner til avlyttingsofre
Les mer: Beklager avlyttingsskandalen i alle britiske aviser

Da Milly Dowler forsvant i 2002 øynet avisa en mulighet for å finne fakta i saken på egen hånd. I tillegg til å avlytte meldingene på 13-åringens telefon, skal de ha slettet flere meldinger da svareren ble full - for å gi plass til nye. Dette skal ha forledet Dowlers pårørende og politiet til å tro at hun fortsatt var i live.

Seks måneder senere ble hun funnet drept.

News Corps eier, Rupert Murdoch, møtte Milly Dowlers familie personlig i juli - og møtet er beskrevet som svært «ydmykt» fra Murdochs side - der han beklaget hendelsene på det sterkeste.

Dowlers familie allerede i september tilbudt 3 millioner pund for å avslutte saken, nær 27 millioner norske kroner. Dette inkluderte 1 million til en veldedig organisasjon.

Familien var ikke fornøyd med tilbudet som lå på bordet den gang, men ser nå ut til å ha gått med på forliket.

SISTE NYTT

Siste nytt