Hopp til innhold

Hyllet Behring Breivik - overfalt avisbud med kniv

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

To menn i Sverige er siktet for å ha overfalt et tamilsk avisbud med kniv. 23. juli sendte de siktedes sms-er til hverandre der de hyllet Anders Behring Breiviks handlinger.

De to mennene ble fredag siktet for å ha overfalt et avisbud i Vesterås med kniv, seks dager etter at Anders Behring Breivik utførte sine ugjerninger.

De to er siktet for mordforsøk og grov mishandling, ifølge Vlt.se.

Ifølge avisa Expo er de to også siktet for et annet mordforsøk, og skriver at de to mordførsøkene skal være rasitisk motivert.

Poltiet har funnet mateiale hos en av de mistenkte som tyder på at de to mennene kan ha vært inspirert av terroangrepene 22. juli.

«95-0 til arisk norden!»

23. juli hadde de siktede følgende sms-korrespondanse, ifølge Medievärlden.se.

– En norsk "nazist" har drept rundt 84 stykker! Fra venstresiden som holdt med Islam. HAHAHA!! Hvit makt!, skrev den ene av mennene.

Og fikk til svar:

– 95-0 til arisk norden!

Fem dager senere overfalt og mishandlet de to avisbudet, som er tamil. Avisbudet skal ha blitt så hardt skadet at han ikke ville overlevd uten legehjelp, ifølge bloggen Tidningsbudens Nyheter.

De mistenkte mennene, som er henholdsvis 25 og 26 år gamle, nekter for forholdet. De sier til politiet at de ikke er fremmedfiendtlige.

Poltiiets gjennomgang av datamaskiner, mobiltelefoner og digitalkameraer gir et annet bilde.

På et bilde gjør en av mennene en Hitler-hilsen, på en annen poserer han med kniv og batong foran det svenske flagget.

En av de to mennene skal også ha drevet en YouTube-kanal der han har spredt propaganda om "hvit makt" og oppfordret til drap på innvandrere.

Svenske koblinger

Ifølge VG Nett skal Anders Behring Breivik skal han nevnt Sverige og svensker 384 ganger i manifestet, nesten utelukkende i negative ordelag.

Han skal ha vært oppgitt over det han oppfatter som Sveriges mislykkethet.

Det svenske sikkerhetspolitiet har sagt at de vil undersøke om Anders Behring Breivik har hatt et kontaktnettverk i Sverige.

Tidligere har det blitt meldt at Anders Behring Breivik var Facebook-venn med medlemmer i det svenske innvandringsfiendtlige partiet Sverigedemokratene, ifølge Bergens Tidende.

Kommunepolitikeren Erik Hellsborn fra Sverigedemokraterna har tidligere sagt at ihan Breiviks massakre skyldes masseinnvandring, islamisering og et flerkulturelt samfunn.

På bloggen sin skrev Hellsborn at han ikke kjenner seg flau over å støtte Anders Behring Breiviks målsettinger.

– Det ytterste ansvaret ligger alltid hos gjerningsmannen, men skal man diskutere bakenforliggende årsaker som drev ham, så var jo det multikulturen, sier politikeren til avisa Hallands Nyheter.

SISTE NYTT

Siste nytt