Hopp til innhold

Mann drept - kona tatt som gissel

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Politiet i Kenya leter etter en bevæpnet bande som skal ha drept en britisk turist og kidnappet kona hans.

Det melder Sky News. Det antas at David og Judith Tebbutt fra Hertfordshire var de eneste gjestene på Kiwayu Safari Village, et luksus-hotell som ligger nær grensen til Somalia.

Britiske myndigheter jobber nå med å sørge for at Judith Tebbutt skal settes fri.

Hun skal ha blitt kidnappet da ektemannen ble skutt og drept under et ran.

Mistenker somalisk bande

Politiet tror at banden som står bak kan være fra Somalia, og at de kan ha brukt en rask båt til å komme seg vekk fra den isolerte øya etter angrepet som skjedde i morgentimene søndag.

En talsmann for britiske myndigheter kan bekrefte at to britiske statsborgere har blitt angrepet i Kenya, ved grensen til Somalia.

– En ble kidnappet og en ble drept. Vi jobber tett medmyndighetene i Kenya for å få klarhet i detaljene, sier talsmannen.

Han legger til at det jobbes med å sørge for at den kidnappede kvinnen skal utleveres fort.

– Vi kommer til å be om at de som er involvert viser medfølelse, og løslater personen umiddelbart, sier talsmannen ifølge Sky News.

Så menn frakte bort kvinnen

Judith og David Tebbuth ble angrepet den første natten de bodde ved feriestedet, ifølge myndighetene i Kenya.

De første meldingene går ut på at den bevæpnede banden brøt seg inn på feriestedet der Tebbuth-paret bodde.

En kenyansk politimann skal ha sett seks menn frakte bære kvinnen bort, men han skal ha bestemt seg for å ikke skyte mot mennene på grunn av faren for å treffe kvinnen, skriver Sky News.

Kiwayu Safari Village skal ligge i underkant av 100 kilometer unna Ras Komboni, der den Al Qaida-tilknyttede gruppen Al Shabaab har sitt hovedkvarter.

Sky News sikkerhetsredaktør Sam Kiley sier at det kan tenkes at den bevæpnede banden kan bruke den kidnappede kvinnen til å forhandle med utenlandske stormakter.

Kiwayu Safari Village ble åpnet av et italiensk par i 1973 og består av 18 luksushytter som ligger på en privat strand.

Etter angrepet har den britiske ambassaden gjentatt sin oppfordring til turister om å ikke reise nærmere enn 50 kilometer unna grensen til Somalia

Tre hjelpearbeidere ble kidnappet i området 2009, og to nonner ble kidnappet i 2008. Samme år ble den britiske misjonæren Brian Thorp drept under et ran på øya Lamu.

SISTE NYTT

Siste nytt