Hopp til innhold

Håndhilste før han detonerte selvmordsbombe

Minst elleve personer ble drept da to selvmordsbombere slo til i det sørlige Jemen. Den ene selvmordsbomberne skal ha håndhilst på hvert av ofrene før han utløste bomben.

Selvmordsbombe Jemen

Jemenittiske menn undersøker stedet der en selvmordsbombe gikk av i Al Arqub-området. Regjeringen i Jemen sier at selvmordsbomberne er fra jemenittiske delen av Al Qaida.

Foto: Afp

De to selvmordsangrepene skjedde uavhengig av hverandre i det urolige sørlige Jemen, melder Al Jazeera.

Angrepene skal ha vært rettet mot regjeringslojale stammefolk, ifølge offisielle lokale kilder.

Minst elleve skal ha blitt drept toalt, og flere titalls skadet.

Den første selvmordsbomberen skal ha gått bort til en gruppe mennesker i byen Mudiyah, for så å håndhilse på menneskene i gruppen én etter én.

Deretter detonerte han eksplosivene. Tre mennesker ble drept i tillegg til selvmordsbomberen.

Det andre angrepet, som drepte åtte mennesker, skjedde rundt 35 kilometer unna Mudiyah i Al Arqub-området.

Stammelfolk med hæren

Mudiyah ligger rundt 50 kilometer nordøst for kystbyen Shaqra, som onsdag ble den tredje byen som har blitt overtatt av av regjeringsfiendtlige styrker.

Lokale stammeledere har gått sammen med hæren i et forsøk på å drive regjeringsfiendtlige styrker ut av den sørlige delen av landet, der regjeringens grep har blitt svekket av månedslange protester mot president Ali Abdullah Salehs 33 år lange periode som landets overhode.

De opposisjonelle styrkene har benyttet seg av en lokalt sikkerhetsvakuum for å ta kontroll over tre byer i den sørlige provinsen Abyan, inkludert dens hovedstad Zinjibar, i løpet av de siste tre månedene.

Stemplet som Al Qaida

Regjeringen har sagt at de regjeringsfiendtlige styrkene er fra den jemenittiske delen av Al Qaida, men eksperter mener det kan dreie seg om andre lokale grupperinger, skriver Al Jazeera.

President Saleh befinner seg fortsatt i Saudi Arabia, der han har fått behandling for skadene han fikk da hans presidentpalass ble angrepet i juni.

Salehs motstandere, som tidligere ble støttet av USA og Saudi Arabia som en del av landenes antiterror-strategi, anklager Saleh for å oppildne bevæpnede grupper til å vise hvor farlig Jemen blir uten presidenten i landet.

Både USA og Saudia Arabia er engstelige for at omveltninger i den fattige staten på den arabiske halvøy vil gi Al Qaida i Jemen mer rom til å utføre angrep - både i regionen og utenfor.

SISTE NYTT

Siste nytt