Hopp til innhold

Opptøyene i England har krevd sitt femte dødsoffer

En mann som ble angrepet under opptøyene i England tidligere denne uken, har dødd av skadene. Uroen har dermed krevd til sammen fem menneskeliv.

Video Voldsomme opptøyer i London

Opptøyene i England og London har krevd sitt femte menneskeliv hittil etter at Richard Mannington Bowes døde av skader han pådro seg mandag.

Foto: NRK

Richard Mannington Bowes ble funnet bevisstløs mandag kveld i Ealing, en forstad til London hvor bygninger ble plyndret og biler påtent.

Ifølge BBC ble 68-åringen angrepet mens han forsøkte å slukke en brann.

– Brutal hendelse

Fredag opplyste politiet at Bowes hadde dødd av skadene han fikk.

– Dette var en brutal hendelse som førte til et meningsløst drap på en uskyldig mann, sa John McFarlane fra London-politiet.

Tidligere har det vært kjent at en mann ble skutt og drept i forbindelse med opptøyene i bydelen Croydon i London mandag.

I tillegg ble tre unge menn kjørt ned og drept mens de forsøkte å beskytte en butikk mot plyndrere i Birmingham tirsdag.

Ifølge Sky News fredag morgen, er 1047 personer pågrepet etter opptøyene og 548 av disse er tiltalt så langt.

Politiet innrømmer feil

Ifølge den britiske statsministeren, David Cameron, skal taktikken som politiet brukte under opptøyene i store deler av England, ha vært feil.

Cameron sier også at politiet innrømmer dette, skriver BBC.

I går talte Cameron til medlemmene i Parlamentet.

– Det var alt for få politifolk i våre gater, og taktikken de brukte fungerte ikke. Politisjefer har vært ærlig overfor meg, og fortalt hva som ikke fungerte, sa han.

– De behandlet situasjonen med for stort fokus på offentlige opprør, i stedet for å behandle den som en sak av alvorlig kriminell handling, fortsatte statsministeren.

Debatten i Parlamentet varte i hele sju timer.

Politiet fortsetter å patruljere

Cameron har ingen planer om å blande hæren inn i saken, selv om dette var et tiltak som ble diskutert, skriver BBC.

Selv om situasjonen har roet seg de siste par dagene vil omtrent 16.000 politifolk patruljere gatene i London til over helgen.

Cameron taler for Parlamentet torsdag.

Cameron kritiserer politiets arbeid i forbindelse med opprøret i England.

Foto: HANDOUT / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt