Hopp til innhold

19 drept i tre droneangrep i Pakistan

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

19 personer er drept i tre rakettangrep utført av ubemannede amerikanske fly i den stammestyrte regionen Sør-Waziristan i Pakistan.

Rakettene ble avfyrt mot et tilholdssted for væpnede opprørere i fjellene nær Wana i Sør-Waziristan, sier en lokal etterretningskilde.

LES OGSÅ: Eksplosjon på bakeri i Pakistan

LES OGSÅ: Pakistan krever slutt på amerikanske streiftog

Trippelangrep

Ifølge pakistanske kilder ble åtte væpnede opprørere fra Taliban-bevegelsen drept i det første angrepet mandag.

Tvillingangrepet, kun timer etter, førte til at åtte andre ble drept i samme område, ifølge nyhetsbyrået AFP. Det var antatte tilholdssted for militante islamister som ble bombet i droneangrepene.

BBC melder et tredje angrep mandag morgen. Tre personer ble drept da en bil ved grensen til Afghanistan ble truffet av droneraketter, ifølge nyhetsbyrået.

- Al-Qaida-leder drept

Mohammad Ilyas Kashmiri

En av lederne i al-Qaida, Ilyas Kashmiri er trolig drept etter et drone-angrep i Wana forrige uke.

Foto: SAEED KHAN / Afp

Ilyas Kashmiri, en av lederne i al-Qaida, var blant de drepte i et lignende angrep nær Wana fredag.

Kashmiri var leder for den pakistanske gruppen Harakat-ul Jihad Islami, som står på USAs liste over utenlandske terrororganisasjoner.

Den pakistanske innenriksministeren sa søndag at han var «98 prosent sikker» på at Kashmiri var blant de døde. Amerikanske myndigheter bekreftet dette mandag.

Trapper opp angrepene

Taliban-bevegelsen, som er alliert med al-Qaida, har trappet opp angrepene etter drapet på al-Qaida-lederen Osama bin Laden der amerikanske styrker stormet hjemmet hans i byen Abbottabad.

Amerikanske droneangrep er en av de mest kontroversielle debattene rundt det anstrengte forholdet mellom Pakistan og USA.

I mai måned krevde Pakistan en slutt på på USAs droneangrep i landet og krevde en uavhengig gransking av aksjonen mot Osama bin Laden.

Over 100 droneangrep drepte minst 670 mennesker i Pakistan i fjor, sammenlignet med 45 angrep i 2009, ifølge AFP. De fleste angrepene har vært konsentrert nord i Waziristan, der en viktig Taliban-og al-Qaida-leir ligger.

Førerløst angrepsfly, drone

Førerløst angrepsfly, drone.

Foto: MASSOUD HOSSAINI / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt