Hopp til innhold

Demonstranter skadet i Spania

Flere titalls personer ble behandlet for skader etter at politi og demonstranter barket sammen i Barcelona fredag. Politiet sier de måtte rydde plassen for å få plass til eventuell fotballfeiring.

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Spania

Voldsomt: Det er første gang 15. mai-bevegelsen har havnet i voldelige sammenstøt med politiet.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

Spansk politi avfyrte gummikuler og slo med batonger for å løse opp en gruppe med demonstranter i Barcelona. Opptøyene startet etter at politiet skulle fjerne en gruppe demonstranter som har barrikadert seg i telt på Plaza de Catalunya i den spanske storbyen.

Sore menneskemengder har demonstrert i Spania mot regjeringens håndtering av den økonomiske krisen. Bevegelsen som står bak, kaller seg M-15 etter 15. mai, da protestaksjonen startet.

Dette er første gang siden demonstrasjonene startet at det har kommet til voldelige sammenstøt med politiet.

Se video fra YouTube her:

Avfyrte gummikuler

Katalansk politi i opprørsutstyr gikk til aksjon etter at rundt 50 demonstranter satte seg ned i gaten for å blokkere en konvoi med biler som dro fra Plaza de Catalunya med rester av teltleiren.

Bilder av politiet, noen med platstskjold, ble vist på TV da de dro demonstranter langs asfalten og slo dem med batonger.

Aktivistene hadde da ropt til politiet «de skal ikke passere», ilføge nyhetsbyrået AFP.

En AFP-reporter på stedet så at gummikuler ble avfyrt mot demonstrantene.

Blokaden av demonstranter ble raskt løst opp, men om lag 100 demonstranter regrupperte seg på Plaza de Catalunya.

De ble omringet at to politi-grupperinger, som hindret hundrevis fra å gå inn i nærliggende smågater.

Ti personer ble bragt til sykehus etter sammenstøtene, de fleste av disse med mange skrubbsår og psyikiske sjokk, sa en talsmann for det katalanske helsevesenet.

Totalt 87 personer, inkludert en politimann fikk behandling etter sammenstøtene, de fleste med lettere skader, sa den samme talsmannen til AFP.

– De har vasket opp blod fra folk som blødde fra hodet, het det i en kommentar til de spanske demonstrantenes tråd på det sosiale mediet Twitter.

Opptøyer i BArcelona, Spania

Til sykehus: Ti personer ble sendt til sykehus og flere titalls andre ble behandlet for lettere skader etter sammenstøtene.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

Trengte plassen til fotballfeiring

Politiet har sagt at de var nødt til å fjerne demonstrantene i telt fra plassen i tilfelle Barcelona skuile slå Manchester United i morgendagens finale i Champions League-finale.

– Etter at vi har ryddet plassen kan de dra tilbake til plassen uten telt, kniver og potensielt farlige objekter, sa en talsmann for politiet i offisiell uttalelse, ifølge AFP

Demonstrantene, de fleste av dem unge, har samlet seg i en rekke spanske byer de siste ukene, særlig i Madrid og Barcelona.

Frustrasjonen har vært rettet mot spanske politikere, arbeidsledighet, korrupsjon og kutt i velferdstilbudet.

På toppen av demonstrasjonsbølgen, like før lokalvalgene 22. mai, skal så mange som 30.000 mennesker ha samlet seg på Puerta del Sol-plassen i Madrid.

Se video fra YouTube:

SISTE NYTT

Siste nytt