Hopp til innhold

Avslutter søket etter savnet norsk professor

Etter en tre dager lang aksjon har redningsmannskapet nå avsuttet leteaksjonen etter Are Hjørungnes. Men ikke alle har gitt opp håpet.

Are Hjørungnes

Det er fortsatt ingen tegn til Are Hjørungset etter at han forsvant lørdag ettermiddag.

Store mannskap fra brannvesenet og politiet i Honolulu, statlige myndigheter, og frivillige styrker har saumfart fjellet i jakt etter den savnede professoren.

Leteaksjonen ble formelt avsluttet tirsdag kveld, lokal tid, melder Hawaii News Now.

Brannvesenet sier de har gjennomført et systematisk søk av det store turområdet, og mener nå at det er svært liten sjanse for at Hjørungnes fortsatt er på stien.

Mange frivillige fortsetter

Det er ventet at de frivillige vil fortsette leiteaksjonen på eget initiativ. Blant annet er medlemmer fra treningslaget aktive i søket.

Den norske konsulen på Hawaii, Nina Fasi er med å koordinere den frivillige leteaksjonen. Denne er ventet å bli trappet opp i morgen lokal tid.

– Vi søker nå etter flere lokale letningsgrupper. Det spiller ingen rolle om vi må betale for det, det viktigste er at vi gjør det vi kan for å finne den savnede, sier Fasi til NRK.no.

Hun bekrefter også at familien er på vei til Hawaii.

OBAMA/

Letemannskapene har søkt i et svært stort område på øya Oahu.

Foto: HUGH GENTRY / Reuters

Vil lete dag og natt

– Vi skal fortsette å lete dag og natt til vi finner ham, for vi vet han er der ute, sier Cheryl Loomis, som er leder i Hawaiian Ultra Running Team.

I går kveld fortalte Nina Fasi at brannvesen, politi med hunder og mange frivillige gjenopptok søket etter 40-åringen tirsdag, til tross for at søk etter bortkomne vanligvis avsluttes etter tre dager.

Nordmannen er gjesteforeleser ved Manoa-universitetet i Honolulu på Hawaii. Ifølge Fasi har mange personer fra det lokale universitetet meldt seg frivillig til å være med å lete.

– Løp i feil retning

40-åringen kom bort fra følget sitt da han og fem-seks andre medlemmer av et lokalt lag for langdistanseløpere var på trening.

De skal ha løpt drøyt 13 kilometer da nordmannen forsvant, melder den lokale fjernsynsstasjonen Hawaii News Now.

Han forsvant fra de andre etter at de hadde stoppet for å fylle vann.

Ifølge en lokal avis skal en av medlemmene i gruppa ha sett den norske professoren løpe i feil retning.

Vanskelig terreng

Mike Minch fra klubben Hawaiian Ultra Running Team sier at det er lett å miste retningssansen om man ikke er kjent i det store nettverket av stier i området.

– Hans nøyaktige posisjon er ukjent, så vi leter i et svært stort område, sier Lionel Camara i Honolulus brannvesen.

Den norske konsulen sier letemannskapene startet opp søket igjen så snart det ble lyst. Hun understreker også at det er et veldig vanskelig terreng nordmannen forsvant i.

– De finkjemmer området, men det er helt umulig å vite hvor han har gått, sier Fasi.

– Stor interesse

Letemannskapene fant Hjørungnes sin bil allerede første dagen på en parkeringsplass i området.

I bilen skal de også ha funnet mannens mobiltelefon.

Selv om sporene etter 40-åringen hittil er svært få, sier konsulen at nyhetsmediene på Hawaii har fulgt forsvinningsmysteriet nøye.

– Interessen er kjempestor blant de lokale nyhetsmediene. Alle TV-stasjonene viser bilder av ham og ber folk ta kontakt dersom de har sett noe av interesse, forteller Fasi.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt