Hopp til innhold

Kriminelle gjenger bortfører og dreper busspassasjerer

72 lik er funnet i en massegrav nordøst i Mexico. Kriminelle gjenger skal ha stoppet busser og bortført og drept tilfeldige passasjerer.

Mexico Drug War

72 lik er funnet på en ranch i San Fernando i den meksikanske delstaten i Tamaulipas ved grensen til USA. Her fraktes et lik fra en nedkjølt lastebil inn i det lokale likhuset i Matamoros, nord i Mexico.

Foto: Alexandre Meneghini / Ap

Antall lik som i går ble funnet dumpet i en massegrav har steget til 72, etter at 13 nye lik ble oppdaget, opplyser myndighetene fredag.

Likene ble funnet på en ranch i San Fernando i den meksikanske delstaten i Tamaulipas ved grensen til USA.

Les også:

Kidnapper tilfeldige busspassasjerer

Kriminelle gjenger skal ha stoppet busser og kidnappet mennesker, noen har aldri blitt sett igjen.

– Rapporter rundt bortføringene dukket opp for to uker siden fra et busselskap som observerte at vettskremte passasjerer ble hentet ut av bussene, sier Morelos Canseco Gomez, en representant fra innenriksdepartementet i Tamaulipas, skriver The New York Times.

Gjengene har utført de kriminelle handlingene langs motorveien mellom byene San Luis Potosi og Reynosa som er på grensen til McAllen, Texas, skriver avisa.

Gomez sier dette er en ny type kriminalitet som har blusset opp, der kriminelle gjenger velger seg ut tilfeldige busspassasjerer og tar dem som gisler.

Holdes for løsepenger

Gjengene skal angivelig ha prøvd å rekruttere gislene til soldater under tvang, hensikten kan også ha vært å holde dem for løsepenger, skriver The New York Times.

Sikkerhetsstyrker reddet fem fanger, alle hadde blitt kidnappet på en buss. Det var de som førte politiet til massegravene.

– Likene har ikke blitt identifisert. Våre soldater har arrestert 14 mennesker i forbindelse med massegravene, sa Alejandro Poiré, talsmann for regjeringen til The New York Times.

Regjeringen skal nå styrke sikkerheten langs motorveien. De forsøker å finne ut om levningene er personer fra andre land i Latin-Amerika som passerer gjennom området på vei til USA.

72 migranter fra El Salvador, Honduras, Guatemala, Ecuador og Brasil ble i august i fjor drept på det samme stedet fordi de nektet å arbeide for narkotikasmuglere.

Store demonstrasjoner

Narkokrigen får skylden for de 34.600 drapene som har funnet sted i Mexico siden regjeringen innledet en offensiv mot kartellene i 2006, etter at president Felipe Calderón kom til makten.

Det var store demonstrasjoner i hele landet torsdag, meksikanerne har fått nok. I en serie protester over hele landet krevde de at regjeringen tar nye grep for å nedkjempe narkotikahaiene.

SISTE NYTT

Siste nytt