Hopp til innhold

Vettskremte passasjerer: - Vi så blå himmel gjennom flyskroget

Det amerikanske flyselskapet Southwest Airlines setter 79 fly på bakken etter fredagens nestenulykke.

Southwest Flight Diverted

En av flyets passasjerer tok dette bildet etter nødlandingen.

Foto: Don Nelson / Ap

USA-PLANE/EMERGENCY
Foto: HO / Reuters
Southwest Flight Diverted

Slik så hullet i skroget ut etter nødlanding i Arizona.

Foto: Christine Ziegler / Ap

Fredag måtte et av flyselsapets Boeing 737-fly nødlande på grunn av et hull i taket. Ingen av de 118 passasjerene ble skadet, men nødlandingen, den raske nedstigningen og hendelsen som førte til nødlandingen opplevdes som svært dramatisk.

Flyet var på vei fra Phoenix til Sacramento i California, men nødlandet heldigvis trygt på en militærbase i Yuma i Arizona.

Der ble det oppdaget et 60-120 centimeter stort hull i skroget.

– Vi så blå himmel

– Vi var i sjokk, sier Debbie Downey til CNN.

– Vi satt på rad 16 og mannen min og jeg kunne se blå himmel og kabler og rør. Det var forferdelig skremmende, beskriver hun.

– Mange gråt og holdt hender, men det var vanskelig å høre noe på grunn av bråket fra luften som blåste inn gjennom åpningen i flyet. Det var veldig, veldig skummelt, sier hun.

Passasjerer New York Times har snakket med sier de hørte et skuddlignende smell da skroget plutselig revnet. Oksygenmasker ble tatt i bruk, og en passasjer og en flyvertinne skal begge ha svimet av under dramaet.

Kanselleringer

Lørdag kveld meddelte Southwest at de har besluttet å sette 79 fly på bakken inntil man har funnet årsaken til at flyet plutselig revnet.

Det har ført til over 300 kanselleringer og kaos på blant annet den internasjonale flyplassen i Los Angeles.

– Våre kunders sikkerhet er det aller viktigste, og vi er takknemmelige for at det ikke ble noen alvorlige skader, sier selskapets visepresident, Mike Van de Ven, ifølge CNN.

Nå skal flyene undersøkes av både luftfartsmyndigheter og Boeing-ingeniører.

Foreløpige undersøkelser viser at det var en «strukturell svikt» og endring av trykket som førte til at Southwests flygning 812 måtte nødlande fredag.

Piloten skal ha gjort en rask nedstigning fra 36.000 fot til 11.000 fot da problemene ble oppdaget, ifølge Federal Aviation Administration (FAA).

– Sendte SMS

Southwest Flight Diverted

Brenda Reese tok dette bildet etter nødlandingen.

Foto: Brenda Reese / Ap

Brenda Reese, som tok bildet over, fryktet for livet. Hun sier til nyhetsbyrået AP at hun sendte tekstmelding til søsteren sin for å be henne fortelle barna hennes at hun elsker dem.

– Surrealistisk

Passasjer Greg Hansen (41) var heller ikke helt komfortabel med situasjonen. Han beskriver det plutselige hullet som 60-120 centimer stort.

– Det var ikke som i filmer når papir blir sugd ut av hullet, men du kunne kjenne det og høre bråket, sier han.

– Det var surrealistisk. Når du flyr et moderne fly, er du vant til å være innestengt og ikke til at vinduer er rullet ned, sier 41-åringen, som satt veldig nær åpningen i flyet.

– Jeg hørte en slags eksplosjon. Også kunne man føle at noe av luften ble sugd ut. Det skjedde på raden bak meg og hullet gikk over rundt to og en halv rad, beskriver Greg Hansen.

Flyet var av typen Boeing 737-300 og er 15 år gammelt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt