Hopp til innhold

To overlevende funnet i ruinene

En 80 år gammel dame og hennes barnebarn er funnet i ruinene ni dager etter jordskjelvet i Japan.

Video Funnet i live etter ni dager

Redningsarbeider har lett i ruinene siden jordskjelvet inntraff 11. mars, men de siste dagene hadde de gitt opp håpet om å finne overlevende.

Ni dager etter katastrofen fikk de imidlertid en gledelig overraskelse da de fant to personer i god behold i den nordøstlige byen Ishinomaki.

80-åring i god behold

80 år gamle Sumi Abe og hennes barnebarn pån 16 år var på kjøkkenet da jordskjelvet inntraff 11. mars.

Huset kollapsa over dem, men barnebarnet greide å få tak i mat fra kjøleskapet og matet bestemora med yoghurt, brus og vann. Dette skal ha vært grunnen til at de har overlevd ni dager i ruinene.

For å beskytte seg mot kulden brukte de tepper som ikke var blitt våte av tsunamien. De satt også tett inntil hverandre for å dra nytte av kroppsvarmen.

Kroppstemperaturen deres skal ha vært lav, men de var begge ved bevissthet da de ble funnet. Ytterligere detaljer om tilstanden deres er ikke kjent.

De er nå sendt til sykehuset for undersøkelser og behandling, ifølge AFP.

Falsk mirakelredning

De har vært få mirakelredninger i jordskjelvruinene hittil. Lave temperaturer og snø har hindra redningsoperasjonene.

Lørdag meldte nyhetsbyrået Kyodo og militæret om en mirakelredning da en ung mann ble gravd ut av ruinene av sitt eget hjem.

Redningshistorien ble senere trukket tilbake da det viste seg at han hadde oppholdt seg på et krisesenter i mellomtida, og kun var tilbake for å se på ruinene.

20.000 døde og savnede

To overlevende funnet i Japan

De to overlevende var kraftig nedkjølt, men ved bevissthet da de ble funnet.

Foto: NHK World

Antall døde og savnede har steget til over 20.000 etter naturkatastrofen i Japan. Til sammen 8133 personer er bekreftet døde, ifølge nyhetsbyrået Kyodo.

Over en halv million mennsker mistet hjemmene sine, og mange overlevende kjemper en hard kamp mot kulde og mangel på mat, drikke og medisiner.

Det voldsomme jordskjelvet og den påfølgende tsunamien som rammet Japan den 11. mars, er den verste naturkatastrofen i landet siden det store jordskjelvet i 1923. Den gang døde 142.000 mennesker

To personer funnet i Ishinomaki

Det japanske forsvaret leter etter overlevende i ruinene i den ødelagte byen Ishinomaki i Japan.

Foto: Kyodo News / Ap

– En 80 år gammel dame og en 16 år gammel gutt ble funnet i ruinene, sier en talsmann for politiet i Ishinomaki.

SISTE NYTT

Siste nytt