Hopp til innhold

6 døde etter skyting på nattklubb

Først kjørte de væpnede mennene bilen opp til inngangen på nattklubben og pepret den med kuler. Så kastet de inn en granat. Narkokrigen i Mexico krever stadig nye menneskeliv.

Angrepet fant sted i Guadalajara i det passasjerene i en Jeep Cherokee og en drosje pepret nattklubben «Butter Club» med kuler. Etter kuleregnet kastet angriperne inn en granat.

Les også: 17 drept i narkovold i Mexico
Les også: Gjennomhullet av narkobander
Les også: Skuddsikre kåper siste mote

Da kruttrøyken hadde lagt seg var seks mennesker døde og 37 skadd.

– Tre døde på stedet, og tre døde etter at de hadde kommet til sykehuset, sier Yannick Nordin, lederen for Medical Services, ifølge den amerikanske avisen Washington Post.

Åtte drept i skuddvekslinger

Angrepet mot nattklubben som ligger i et distrikt som er populært for ungdom i byen kom bare timer etter en skuddveksling mellom et narkotikakartell og militære styrker.

Denne skuddvekslingen kostet minst åtte mennesker livet.

Og nå er narkotikakrigen i området i ferd med å eskalere.

Advarer egne statsborgere

Det amerikanske konsulatet i Guadalajara har advart USAs statsborgere mot å kjøre nattestid i deler av byen etter at mistenkte medlemmer av kartellene har satt fyr på biler og barrikadert gatene.

Den type advarsler har vært vanlige på motorveier i enkelte områder i nord og vest i Mexico, men ikke i dette området som vanligvis blir forbundet med mariachi-musikk og tequila fremfor narkotikaoppgjør.

Narkotikakrigen i Mexico har kostet anslagsvis 35.000 mennesker livet siden 2006.

SISTE NYTT

Siste nytt