Hopp til innhold

– Det var klare brudd på sikkerheten

Medvedev mener ledelsen ved flyplassen Domodedovo må holdes ansvarlig for terrorangrepet mandag.

Dmitry Medvedev

Russlands president Dmitrij Medvedev mener angrepet viser klare brudd på sikkerheten ved flyplassen.

Foto: MISHA JAPARIDZE / AFP

Domodedovo flyplassen i Moskva

Strenge sikkerhetstiltak er i dag innført på Domodedovo-flyplassen i Moskva etter et terrorangrep i går.

Foto: TATYANA MAKEYEVA / Reuters
Terrorangrep Moskva

En såret mann blir fraktet til sykehus.

Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

– Det som skjedde, viser at det var klare brudd på sikkerheten. Noen måtte prøve veldig hardt for å få med seg så mye eksplosiver inn, sier Medvedev, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

LES OGSÅ: Medvedev: – Skal jages og straffes

Minst 35 mennesker ble drept og over 150 såret da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta inne i ankomsthallen på flyplassen.

– Alle som har forbindelse til selskapet som tar beslutninger her, samt ledelsen ved lufthavna, må svare for alt sammen. Dette er en terrorhandling, en sorg og en tragedie, sier den russiske presidenten.

Jakter på tre menn

Ifølge Russia Today Live skal myndighetene allerede ha begynt jakten på tre menn som de mener kan knyttes til attentatet.

– Vi har funnet hodet til en mann i alderen 35 til 40 år. Det virker som om det er ham som har detonert eksplosivene, sier en etterforsker til nyhetskanalen.

Politiet informerer om at det kan dreie seg om flere selvmordsbombere. De melder også at passasjerer fra Ukraina, Belgia, Egypt, Hellas, Storbritannia, Tyskland og Cuba kan ha oppholdt seg i nærheten av eksplosjonen eller eksplosjonene.

Video Hetr utløses selvmordsbomben

SE VIDEO: Her utløses selvmordsbomben.

To døde er britiske

Det er bekreftet at to av de døde er britiske statsborgere.

Domodedovo-flyplassen ligger 40 kilometer sør for sentrum av Moskva, og er Russlands tyngst trafikkerte flyplass, med over 22 millioner passasjerer i fjor.

Flyplassen var en av de første i verden til å innføre kroppsskannere etter at to selvmordsbombere kom seg om bord i to fly på flyplassen i 2004.

Domodedovo
Foto: Glen Imrie

SISTE NYTT

Siste nytt