Hopp til innhold

Flytrafikken i New York igang igjen

Flytrafikken til og fra New York går igjen som normalt etter at mannskap har måket på spreng for å få gjenåpnet flyplassene etter det kraftige snøfallet.

Newark internasjonale lufthavn

Mannskap har jobbet hele dagen for å måke rullebanen på Newark internasjonale lufthavn i New Jersey etter snøstormen.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

De ansatte har jobbet hardt for å få måket rullebanene og avist flyene, slik at flyplassene på østkysten i USA igjen kunne åpnes.

Den kraftige snøstormen førte til en halvmeter snø enkelte steder i den nordøstlige delen av USA og lammet flytrafikken. Flere millioner mennesker ble stående fast og fikk forpurret reiseplanene sine.

Kun små forsinkelser

Ved 23-tiden norsk tid mandag var flyplassene John F. Kennedy (JFK) i New York, Newark internasjonale lufthavn i New Jersey og Teterboro i New Jersey ennå stengt, men nå begynner situasjonen i New York å gå tilbake til det normale.

Natt til tirsdag ble både JFK og Teterboro åpnet igjen, men klokken 01 ble Teterboro igjen stengt, ifølge de nasjonale flymyndighetene i USA.

På JFK-flyplassen er det bare forsinkelser på maksimum 15 minutter.

Dermed går det langt bedre enn fryktet, etter at det tidligere i kveld ble meldt at det kunne ta flere dager før flytrafikken gikk som normalt.

Newark internasjonale lufthavn skulle ha blitt gjenåpnet klokken 00.30 norsk tid, men ved 01-tiden var den fortsatt stengt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ventende passasjerer på JFK-flyplassen

Passasjerene på JFK-flyplassen i New York måtte smøre seg med tålmodighet 3. juledag.

Foto: CHRIS HONDROS / Afp

Lang ventetid

På JFK-flyplassen har en rekke passasjerer ventet i mange timer på å komme seg av gårde. Bagasjestablene har hopet seg opp, og informasjonstavlen hatt en nær endeløs rekke med innstilte flyvninger.

Men nå er det altså igjen mulig å komme seg både inn til og ut av New York luftveien.

Innstilte fly på Newark

Det var ikke mange lyspunkt for de reisende på Newark-flyplassen.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt