Hopp til innhold

Ektemannen anklages for å ha planlagt drap på kona

Ektemannen til den svenske kvinnen, som ble drept på bryllupsreise i Sør-Afrika i november, anklages for å stå bak drapet på sin 28 år gamle kone.

Shrien Dewani og Anni Dewani

Shrien Dewani og Anni Dewani hadde kun vært gift i to uker før hun ble drept i Cape Town.

Foto: Ap

Dømt for drap på svensk kvinne

Sjåføren ble tirsdag dømt for drapet på en 28 år gammel svensk kvinne. Han hevder kvinnes ektemann tilbøb penger for å drepe henne.

Foto: RODGER BOSCH / Afp

I dag ble en drosjesjåfør dømt til 18 års fengsel for drapet på den svenske kvinnen.

Da dommen falt i Cape Town i formiddag fortalte sørafrikanske påtalemyndigheter at den britiske ektemannen mistenkes for å sto bak planleggingen av drapet.

Drosjesjåføren skal ha fortalt dem at han ble tilbudt 15.000 rand, 13.000 kroner, for å utføre drapet.

Strafferabatt

Sjåføren har innrømmet drapet. Han har helt siden han ble arrestert samarbeidet med politiet. Expressen.se skriver at han gjorde en avtale med aktoratet om strafferabatt.

Den 28 år gamle svenske kvinnen, Anni Dewani, var på bryllupsreise i Sør-Afrika sammen med sin britiske ektemann.

I Cape Town hadde det nybakte ekteparet bestemt seg for å reise inn i den kriminelt belastede bydelen Guguletu, skriver VG Nett.

Da drosjen stoppet ved et trafikklys dukket to væpnede menn opp. Mennene tok seg inn i bilen og skal ha dyttet ektemannen ut.

Dagen etter ble drosjen funnet. I baksetet så 28 åringen død.

– Møttes på flyplassen

Shrien Dewani ska ha tatt kontakt med sjåføren på flyplassen, og spurt om han kunne drepe en kvinne for 15.000 rand. Sjåføren skal da ha tatt kontakt med et par venner, som dagen før mordet møttes for å planlegge drapet, skriver Expressen.

Rettssaken mot de to andre mennene, som er mistenkt for å ha deltatt i drapet, en 23-åring og en 25-åring, vil tidligst starte 25. februar neste år.

Faren takket for støtte

Anni Dewanis far og bror var også til stede i rettssalen i Cape Town. Faren takket for alle kondolanser og støtte familien har mottatt fra hele verden.

Dewani sier at det er ingen substans i beskyldningen mot ham, ifølge den britiske avisen The Telegraph.

SISTE NYTT

Siste nytt