Hopp til innhold

Fem drept i Al Qaidas hovedkvarter

Et amerikansk rakettangrep i «Al Qaidas globale hovedkvarter og verdens farligste område» har tatt livet av fem militante, opplyser pakistanske tjenestemenn.

Amerikansk Predator-drone

Dette bildet av en amerikansk Predator-drone er tatt i Albania i 1995. Flyene brukes nå i angrep mot stammeområdene nordvest i Pakistan.

Foto: Armando Babani / AP

Drone-angrepet var rettet mot landsbyen Neway Adda i Datta Khel-området i nærheten av Miranshah, den viktigste byen i det stammedominerte Nord-Waziristan.

To av de drepte var «gjester»

– En amerikansk drone avfyrte to raketter. Målet var et hus som ble brukt som base av militante. Fem militante ble drept, sier en tjenestemann i sikkerhetstjenesten i Peshawar til nyhetsbyrået AFP.

Pakistansk motstand mot drone-angrepene

Pakistanere demonstrerer mot den amerikanske bruken av ubemannede droner.

Foto: Mohammad Iqbal / AP

En annen ansatt i sikkerhetstjenesten i Miranshah bekrefter angrepet og antallet drepte. To av de drepte skal ha vært «gjester» - kodenavnet for utenlandske militante.

Huset som var målet for angrepet, var eid av en lokal stammemann som leide det ut til militante, melder AFP. Innbyggerne i landsbyen opplyser at fem personer er gravd ut av ruinene, og at noen skadede er fraktet til et ukjent tilholdssted for å motta medisinsk behandling.

Etterretningsarbeidere sier at de forsøker å finne ut nasjonaliteten til de drepte.

«Verdens farligste område»

Området er et beryktet sentrum for Taliban-militante og opprørere med bånd til Al Qaida. I forrige uke ble 24 militante drept i fire amerikanske drone-angrep i løpet av 24 timer i det samme stammeområdet.

Washington kaller området på grensen mot Afghanistan - som har blitt hardt rammet av de massive flommene i årets regntid i Pakistan - «det globale hovedkvarteret til Al Qaida og verdens farligste område».

Det amerikanske forsvaret har gjennomført flere drone-angrep mot Taliban og Al Qaida-kommandører i den nordvestlige delen av Pakistan, der militante har gravd ut tilfluktssteder i fjellene.

Tjenestemenn i Washington sier til AFP at drone-angrepene er et livsviktig redskap for å beskytte utenlandske soldater i Afghanistan, og flere militantledere skal ha blitt drept i angrepene.

En amerikansk Predator-drone

En amerikansk Predator-drone i det sørlige Afghanistan tilbake fra et angrep mot militante i Pakistan.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

USA bekrefter aldri angrepene

USAs forsvar bekrefter aldri drone-angrepene selv, men det amerikanske forsvaret og CIA i Afghanistan er de eneste som har slike droner i området.

Al Qaida opplyste i juni at terrororganisasjonens nummer tre og Osama bin Ladens tidligere finanssjef Mustafa Abu al-Yazid ble drept i et drone-angrep i Nord-Waziristan.

Over 1040 personer har blitt drept i over 100 drone-angrep i Pakistan siden august 2008.

Over 3700 personer er drept i løpet av de tre siste årene i en rekke selvmordsangrep og bombeeksplosjoner i Pakistan. Mange av dem er utført av Taliban og andre ekstreme islamistister med bånd til Al Qaida.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt