Hopp til innhold

Catalonia forbyr tyrefekting

Regionforsamlingen i Catalonia i Nord-Spania har forbudt tyrefekting fra 1. januar 2012.

Tyrefekting

Flertallet i den katalanske regionforsamlingen har vedtatt åå forby tyrefekting.

Foto: Manuel Lorenzo / AP

Vedtaket i Barcelona ble gjort 68 mot 55 stemmer. Tidligere har politikerne på Mallorca gjort det samme, men Catalonia blir den første regionen på det spanske fastlandet som vedtar et slikt forbud.

Avisen El Mundo skrev tirsdag at tyrefektinger blitt et omstridt politisk tema i Catalonia, og at katalanerne vil forby tyrefekting for å distansere seg fra det spanske.

Mange av innbyggerne i regionen Catalonia ønsker selvstendighet og løsrivelse fra Spania. Fra før er det kun Kanariøyene som har vedtatt et forbud mot tyrefekting i Spania.

Les: Topp-matador spidda av oksen

Les: Peta protesterer mot okseløp

Les: På livet laus i Pamplona

Mange dyrevenner hadde møtt opp utenfor det refgionale parlamentet med plakater som blant annet krevde en slutt på dyremishandling.

Tryefekting er populær underholdning i store deler av Spania, men ikke i Catalonia. På arenaen i Barcelona er det nå tyrefekting hver 14. dag, mot tidligere en gang i uka. Bare et par hundre entusiaster har kjøpt sesongkort i år, mens 20.000 til sammenlikning har sesongkort til den mest populære tyrefekterarenaen i hovedstaden Madrid.

SISTE NYTT

Siste nytt