Hopp til innhold

Tre ISAF-soldater drept

Tre utenlandske soldater og en sivil ISAF-ansatt ble drept av opprørere i Afghanistan i dag.

– To ISAF-soldater og en sivilt ansatt døde som følge av et angrep av opprørere i Sør-Afghanistan i dag, opplyser ISAF. Det er ikke vanlig at de opplyser nasjonaliteten til drepte soldater.

– I en annen hendelse, også i Sør-Afghanistan, ble en ISAF-soldat av en veisidebombe (IED, fra «engelsk improvised explosive device»), opplyser ISAF. IED er talibanske opprøreres favorittvåpen.

215 utenlandske soldater drept i år

Frankrikes president Nicholas Sarkozy identifiserte senere i dag en av de drepte soldatene som en fransk kaptein. Nederlandske myndigheter har identifisert en av de andre drepte som en korporal fra Nederland.

Til sammen 42 franske soldater har blitt drept i Afghanistan. Landet har nå 3500 soldater i landet.

Nederland, som har omkring 1959 soldater i Afghanistan, har mistet 24 soldater siden Nederland ble med i oppdraget i 2006.

De siste drapene tar antallet drepte utenlandske soldater i Afghanistan i år til 215, ifølge nyhetsbyrået AFPs opptelling på nettsiden icasualties.org.

Flere soldater i kjerneområder

I 2009, det blodigste året siden den USA-ledede invasjonen som kastet Taliban-regimet i 2001, ble 520 utenlandske soldater drept i Afghanistan.

USA og NATO skal nå øke sin tilstedeværelse i Afghanistan til 150.000 soldater, ifølge AFP. To tredeler av disse soldatene er amerikanske.

Amerikanske myndigheter har tro på at økningen av soldater kan frata Taliban initiativet i viktige områder, slik at utenlandske styrker neste år kan begynne å trekke seg ut av landet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt