Hopp til innhold

Tid for begravelser i Nigeria

I dag var det tid for begravelser i Nigeria etter massedrapene i tre landsbyer sentralt i landet i går. Anslagsvis 500 mennesker ble drept.

Massebegravelser i Nigeria

I dag var det tid for begravelser i Nigeria etter massedrapene i helgen.

Foto: Scanpix/AFP

De fleste av dem var kvinner og barn. I dag ble de døde lagt i store fellesgraver og mange var med på å ta farvel.

I en av gravene lå 40 kvinner og barn. Gråtende kvinner og alvorlige menn så på mens graverne kastet jord på de døde som lå i rekker. Det karrige bushlandskapet var gjort om til en gravplass over natten, rapporterer nyhetsbyrået AFPs medarbeider fra stedet.

Jaget ofrene ut av husene

Omreisende nomader skal ha jaget fastboende ut av husene sine og drept dem med macheter i går.

Les også: - Over 300 drept i Nigeria

Innbyggerne i tre, hovedsaklig kristne, bosettinger forteller at muslimske gjetere fra omkringliggende områder startet det som kunne virke som gjengjeldelser etter de sekteriske sammenstøtene i januar der muslimer ble hardest rammet.

Vitner sier at de døde fra søndagens hendelse først ble jaget, deretter drept av macheter.

Mange sammenstøt

Konkurransen om de frodige jordbruksområdene mellom det muslimske nordområdet og det kristne sør, i staten Plateau, har vært bakgrunnen for mange kamper mellom omstreifende nomader og fastboende det siste tiåret.

Det er bare to måneder siden en lignende hendelse endte i over 400 dødsfall , melder nyhetsbyrået Reuters. Byen Jos i Nigeria har også vært åsted for en rekke etniske og religiøse sammenstøt.

Les mer: – 192 er drept i kamper mellom muslimer og kristne
Les også: Fant 150 lik i brønner i Nigeria

– Kan stige til over 500 døde

Etter de voldelige sammenstøtene i januar har soldater patruljert i gatene og forsikret at innbyggerne forholder seg til portforbudet som ble innført.

En talsmann for Røde Kors i Nigeria forteller at sikkerhetssituasjonen etter gårsdagens sammenstøt fortsatt er uoversiktlig. Til tross for at de har forsøkt å evakuere flere til sykehuset i Jos, har de ikke nådd ut til alle de berørte områdene.

Informasjonssjef for området Plateau forteller at dødstallene beregnes å stige til over 500. Politiet holder imidlertid det offisielle tallet til 55.

Vitner forteller om mer enn 100 lik i én av de tre landsbyene som er angrepet, men fordi mange av de døde begraves før de registreres er det vanskelig å få oversikt.

Et voldsoffer får medisinsk hjelp i Jos, Nigeria

Et voldsoffer får medisinsk hjelp i Jos, Nigeria søndag.

Foto: Jude Owuamanam / Scanpix/AP

SISTE NYTT

Siste nytt