Hopp til innhold

Her blåser de i vinter-OL

Vancouvers hasjkafé opplever stor pågang og lange køer under OL.

Video nsps_upload_2010_2_19_14_56_22_2152.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NETT-TV: Canada praktiserer en liberal narkotikalovgivning, noe disse karene ser ut til å sette pris på.

Mens de fleste trekker ut i løypene for å heie fram løperne, trekker andre inn i varmen for å nyte godt av den liberale narkotikalovgivningen i OL-byen.

Vancouvers egen «coffeshop» Café Vansterdam merker økt omsetning under lekene, og folk har stått i kø utenfor lokalene.

– Vi har hatt opptil tre timers venteliste på de mest hektiske kveldene. Siden vi bare har 13 bord har det vært ekstra mye trøkk, sier innehaver William Austin.

Betaler avgift

Café Vansterdam selger ikke marihuana, men for å slippe inn må kundene betale en avgift på fem dollar.

Café Vansterdam

På de mest hektisk kveldene er det tre timers ventetid på Café Vansterdam.

Foto: EBU

For den prisen får gjestene disponere lokalene, låne brukerutstyr og de som har lyst til å få med seg vintersport kan følge med på tv-apparatene som står plassert rundt i lokalene.

– Vi tilbyr trådløst internett. Folk kan lese brosjyrer og se informasjonsvideoer, og vi gir dem skolering i hvordan de kan bli høye på en trygg måte, sier Austin.

Og mens røyken ligger tett under taket på Café Vansterdam, må OL-deltakerne noen steinkast unna avlegge urinprøve for dopingjegerne. Virkestoffet THC står nemlig på det internasjonale antidopingbyråets liste over forbudte stoffer.

Tillatt å dyrke

I lokalene henger det plakater av idrettsutøvere som åpent støtter bruken av marihuana, blant andre den amerikanske OL-vinneren i svømming Michael Phelps.

– I ekstreme sporter som fribryting, snowboarding og skateboarding finner man mange marihuanarøykere. Dette er idretter hvor man er utsatt for skader, og mange av dem som driver med idrettene sier marihuana har hjulpet dem, hevder marihuanaforkjemperen Marc Emery som sitter i lokalet.

Emery er leder for British Columbia marihuanasenter og er etterlyst av amerikanske myndigheter for å ha solgt marihuanafrø over internett.

I Canada er det tillatt å dyrke cannabisplanten, og politiet kjører en mild linje overfor besittelse og bruk av hasj og marihuana.

– Politiet arresterer ingen for besittelse av marihuana. Du kan røyke det i parken, på gata og her i våre lokaler. Men hvis en politimann ser deg røyke har han fortsatt anledning til å ransake deg, sier Emery som i tillegg til å drifte tv-kanalen Pot-TV også har stilt til valg som ordfører i Vancouver tre ganger.

SISTE NYTT

Siste nytt