Hopp til innhold

Kjempebølger feide med seg publikum

De enorme bølgene feide tilskuerne over ende og skadet flere i Half Moon Bay i USA.

Video nsps_upload_2010_2_14_22_19_42_1826.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Videoen er TV-opptak fra Mavericks surfekonkurransen på CBS, og stemmene som høres er kommentatorene som ikke ser alt som foregår. Klikk på bilde for se video.

Tilskuerne til Mavericks surfekonkurranse flyktet i panikk fra de enorme bølgene, men ikke alle klarte det. Det er rapportert om 13 personer med skader, men det er usikkert om noen er savnet. De fleste skadene var bein- og armbrudd og sårskader.

Bølgene ble anslått til å være opp til 1,80 meter, skriver nyhetsbyrået AP. Men det er vanskelig å tro etter å ha sett videoen. Bølgene knuste en tilskuerplattform og en plattformen der TV-kommentatorene satt.

Publikums kameraer, mobiltelefoner og ryggsekker forsvant bort da den enorme bølgen brøt mot land.

Redningsmannskaper annslo at det var omlag 200 tilskuere på stranden da bølgene traff.

Den nasjonale værvarslingstasjonen advarte før konkurransen mot krappe- og høye bølger. Brannmenn var på vei for å rydde stranden, men kom for seint.

Arrangørene kunne ikke advare folk, fordi høytaleranlegget var feid på sjøen i den første bølgen.

Vinneren av Mavericks surfekonkurranse får 150 000 dollar, omlag 885 000 norske kroner. Konkurransen tiltrekker seg verdens beste surfere.

Deltakerne stemte for å avholde konkurransen på tross av advarslene, fordi de mente at meldingen ga signaler om mulighten for flotte rekordhøye bølger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt