Hopp til innhold

Her er verdens dyreste kunstverk

En bronsestatue av den sveitsiske billedhuggeren Alberto Giacometti har slått prisrekorden for kunstverk på en auksjon i London.

Skulpturen «L'homme qui marche» auksjoneres bort i London

Statuen ble solgt etter en kort og intens budrunde ved Sothebys i London.

Foto: Anthony Devlin / Scanpix/AP

Skulpturen «L'homme qui marche» av Alberto Giacometti

Skulpturen «L'homme qui marche» er nå verdens dyreste kunstverk.

Foto: Stefan Wermuth / Scanpix/Reuters

Statuen «L'homme qui marche» (Mannen som går, journ. anm.) ble solgt for hele 65 millioner pund, over 600 millioner kroner, ved Sothebys i den engelske hovedstaden onsdag kveld.

Prisen var mer enn fire ganger så høy som ventet, og overgikk dermed Picassos maleri «Garcon a la Pipe», som ble solgt for 104,2 millioner dollar i New York i 2004, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Solgt på åtte minutter

Ifølge Sothebys var prisrekorden et faktum etter bare åtte minutters budgivning. Minst ti potensielle kjøpere deltok i budkrigen.

Kjøperen er ikke identifisert. Vedkommende la inn bud via telefon, opplyser Sothebys.

Statuen ble solgt av det tyske bankselskapet Commerzbank AG, som skaffet seg kunstverket da det overtok Dresdner Bank i 2009. Dresdner kjøpte skulpturen i 1980, skriver Reuters.

Auksjonsrekord

Flere kunstverk ble auksjonert bort onsdag kveld, blant dem et maleri av Gustav Klint fra 1913, som ble solgt for 26,9 millioner pund.

Totalt ble det solgt kunstverk for 148,8 millioner pund, noe som er den høyeste omsetningen på en auksjon i London noensinne.

– Konkurransen som har ført til disse eksepsjonelle resultatene er et tegn på at dagens samlere fortsatt jakter på kvalitet, sier Melanie Clore ved Sothebys.

SISTE NYTT

Siste nytt