Hopp til innhold

Cricket-krig mellom India og Pakistan

Både høytstående politikere og superstjerner fra Bollywood krangler etter at ingen investorer bød på pakistanske cricket-spillere på en auksjon i India.

Shahid Afridi

SINT: Shahid Afridi, en av Pakistans fremste cricket-stjerner, reagerer sterkt på auksjonen i Mumbai.

Foto: KARIM SAHIB / Scanpix/AFP

– Jeg er overhodet ikke interessert i å spille i indiske Premier League. Ingen flere unnskyldninger kan gjøre opp for ydmykelsen vi opplevde på auksjonen i Mumbai, sier Shahid Afridi til den pakistanske avisen The Nation.

Les også: Én arrestert etter cricket-angrepet

Han regnes for å være den beste pakistanske cricket-spilleren for øyeblikket, og har fått mye av æren for at Pakistan er regjerende mestere av cricketturneringen Twenty20.

Shahid Afridi

SIER NEI: Superstjerne Shahid Afridi nekter å spille cricket i India.

Foto: Rizwan TABASSUM / Scanpix/AFP

Til tross for dette var det ingen som bød på verken ham eller noen av de andre pakistanke spillerne under spiller-auksjonen i Mumbai forrige uke.

Investorer byr på spillere

Hvert år før den indiske cricket-sesongen sparkes i gang kan pengesterke investorer by på spillere fra hele verden for å forsterke laget de sponser.

I år deltok 67 spillere fra Australia, Zimbabwe, Sri Lanka, Pakistan og andre cricket-nasjoner på en storslått auksjon på Hilton hotel i Mumbai, der alle de pakistanske spillerne gikk usolgt.

Hendelsen har ytterligere forverret forholdet mellom Pakistan og India. Før har landene vært flinke til å skille nasjonalsporten fra politikken men nå kan det se ut som disse blir blandet.

Filmstjerner reagerer

Amitabh Bachhan, den mest suksessrike indiske skuespilleren gjennom tidene er blant de som har reagert. «Det er urettferdig å ikke inkludere de pakistanske spillerne i indiske premier league. De er jo blant de beste spillerne i verden» har han sagt til indiske aviser.

Også Shah Rukh Khan, den regjerende kongen av Bollywood og eier av et av lagene i cricket-ligaen har mislikt behandlingen de pakistanske spillerne har fått. Khan er skuffet over at investorene ikke kjøpte noen pakistanske spillere til laget hans. Som motsvar har representanter fra det hindufundamentalistiske partiet Shiv Sena sagt at hvis Khan vil at pakistanske spillere skal komme til India vil det få konsekvenser for ham.

Begge landenes innenriksministre har også bidratt i ordkrigen. Den pakistanske krever en unnskyldning fra India, den indiske sier at mye tyder på at de pakistanske spillerne ikke ble behandlet skikkelig under auksjonen.

Den eneste parten som ikke har sagt mye er kanskje den som hadde vært mest interessant å høre: investorene.

SISTE NYTT

Siste nytt