Hopp til innhold

Bill. mrk: Kone søkes

Kina mangler 24 millioner gifteklare kvinner.

Kina

MANGLER DAMER: Kina har stort underskudd av kvinner i gifteklar alder.

Foto: Jerry Lampen / Scanpix/Reuters

Mer enn 24 millioner kinesiske menn i gifteklar alder kommer til å slite med å finne seg en kone innen 2020. Ikke fordi jentene ikke vil gifte seg, men fordi ett barns-politikken i Kina har gitt et formidabelt underskudd på kvinner i samme alder.

Les også: Kinas eksport fortsetter å vokse
Les også: Kina: Vi fikk det som vi ville i København

Ifølge kinesiske medier viser en studie utført av Det kinesiske akademiet for sosiale studier at kjønnsspesifike aborter er én av de viktigste årsakene til problemene.

For det er virkelig et problem for Kina.

Kinas største demografiske utfordring

Instituttet holder, ifølge den kinesiske avisen Global Times, nemlig landets kjønnsskjevhet for å være Kinas desidert største demografiske utfordring i et land med 1,3 milliarder innbyggere.

Og det stopper heller ikke. For til tross for at ett barns-politikken er et tilbakelagt stadium i kjempelandet, fortsetter folk med kjønnsbaserte aborter.

I følge studien er dette fortsatt svært vanlig, spesielt i jordbruksområder der man kulturelt har hatt maskuline barn som den sterkeste preferansen.

Disse vil slite mest

Sjansene svinner

Ifølge forsker Wang Yuesheng kommer menn i fattige deler av Kina til å måtte vente lenger, og kanskje evig og forgjeves, på å få gifte seg.

– Samtidig blir sjansen for at en mann over 40 år på landsbygda stadig mindre, sier Wang.

Og for ytterligere å legge sten til bygden på Kinas gigantiske landsbygd, er de områdene med størst overskudd på menn også områder som sliter mest bortføring av kvinner og tvangsprostitusjon.

SISTE NYTT

Siste nytt