Hopp til innhold

Finsk tog kolliderte med hotell

Et finsk intercitytog braste inn i et hotell på jernbanestasjonen i Helsingfors i dag tidlig. Ingen ble alvorlig skadet.

Video nsps_upload_2010_1_4_11_9_40_2620.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Årsaken var trolig en feil med bremsene. Gjestene på Holiday Inn-hotellet ble evakuert av frykt for at bygningen skulle rase sammen, skriver Hufvudstadsbladet .

Togtrafikken i hovedstadsområdet ble sterkt påvirket.

70 tonn

Toget rygget og hadde lav fart, og da det skulle bremse slet fire av de åtte vognene seg og fortsatte inn i hotellveggen, og stoppet først ti meter inne i hotellet. Til tross for den lave farten, kjørte toget på 70 tonn gjennom en betongsperring ved enden av sporet inne på stasjonen før det traff hotellet.

Inne i hotellet var det mellom 30 og 40 mennesker. I de løske vognene var tre medlemmer av togpersonalet. Ingen av dem ble skadet.

Skal ikke skje

Sammenstøtet førte til at sprinkleranlegget i hotellet ble utløst. Vannet fosset ut av hotellet og førte til en lokal oversvømmelse.

- En slik ulykke skal ikke skje. Når vogner sliter seg skal bremsene automatisk slå seg på, sier Ari Vanhanen som er sjef for fjerntrafikken i togselskapet VR.

Da de løpske vognene nærmet seg stasjonsområdet ble de reisende på plattformene advart gjennom høytaleranlegget, og toget ble styrt inn på et spor hvor det ville gjøre minst skade.

SISTE NYTT

Siste nytt