Hopp til innhold

Kjempenett skal fange sjørøvere

En ny type kanon skal settes inn i kampen mot sjørøvere. Den skyter ut et gigantisk nett, som kan vikle seg inn i propellen på sjørøvernes båter.

Pirater utenfor Somalia forlater det ukrainske skipet "Faina" i oktober i år.
Foto: Petty Officer 2nd Class Jason R. Zalasky / AP

Den britiske produsenten BCB International har utviklet luftkanonen, som kan bli et viktig våpen i kampen mot denne typen organisert kriminalitet.

LES OGSÅ: Tok sjørøverne på fersken

Lufttrykkskanonen kan skyte et nett, eller et langt rep, 400 meter ut. Ideen er at repet eller nettet skal vikle seg inn i propellen på sjørøvernes hurtiggående båter.

Også redningsutstyr

Trykket i kanonen kommer fra en alminnelig dykkertank, og utstyret kan fjernstyres, skriver The Engineer. Den kan også brukes til å sende ut redningsutstyr.

Se video av kanonen

- Under forsøk med nettet, har det tatt opp til 45 minutter å skjære seg fri. I løpet av den tiden vil skipet som angripes være på vei vekk, og militær støtte være underveis, sier salgsdirektør Jonathan Delf i BCB International.

Allerede solgt

De første utgavene av lufttrykkskanonen er allerede solgt til rederier som opererer utenfor Nigeria. Skip som passerer her, eller utenfor kysten av Somalia, blir ofte angrepet av sjørøvere i hurtiggående båter.

Piratvirksomheten utenfor Somalia og Nigeria skaper engstelse for mannskap og redere verden over. Enorme summer kreves i løsepenger for at kaprede skip skal settes fri.

NETT-TV: Se Brennpunkt-dokumentaren "Fanget av pirater"

SISTE NYTT

Siste nytt