Hopp til innhold

Ekte bønn om hjelp eller bløff?

Politiet har nå offentliggjort nødtelefonen til moren som ringte inn og fortalte at den seks år gamle sønnen var forsvunnet om bord i en hjemmelaget luftballong.

Ballongdramaet

Familien bak ballongdramet er mistenkt for å ha lurt politiet.

Foto: Ed Andrieski / Scanpix/AP

Nå kan du høre nødtelefonen, og selv vurdere om de to amerikanerne er svindlere eller bare bekymrede foreldre.

Det var denne nødtelefonen som satte det hele i gang.

Hulkende ringte moren, Mayumi Heene, til politiet og fortalte at sønnen hennes fløy av gårde i den hjemmelagde heliumsballongen i bakgården. Senere ringte en forvirret far, Richard Heene, og sa det samme.

Politiet slo full alarm, og en storstilt biljakt etter ballongen fulgte. En hel verden fulgte den dramatiske jakten da man trodde seksåringen Falcon Heene var fanget i ballongen.

Fant gutten i en pappeske i garasjen

En hel verden fulgte den dramatiske jakten minutt for minutt, men seks år gamle Falcon befant seg ikke i ballongen: Han ble funnet i live i en pappeske over garasjen hjemme, og det hele viste seg å trolig være falsk alarm.

I ettertid verserte ryktene om at det var et PR-stunt, som skulle reklamere for et kommende tv-show. Falcon foreldre hadde nemlig vært med i et realityprogram tidligere, og ryktene om at det bare var et påfunn for å få TV- og avisoppslag, skjøt fart.

Politiet tok først foreldrenes side etter lange avhør, og avviste at det var et PR-stunt som lå bak hendelsen.

Men nå tror altså politiet at moren lyver.

Hvis familien blir dømt for å ha lurt politiet, kan de bli straffet med opptil seks års fengsel og bøter på nærmere en halv million dollar.

YouTube: Hør hele samtalen her

SISTE NYTT

Siste nytt