Hopp til innhold

24 funnet drept i Mumbai-hotell

Indisk politi har fått kontroll over hotellet Trident/Oberoi i Mumbai. De har i dag funnet 24 døde mennesker inne i hotellet, opplyser byens politisjef.

På vakt utenfor Oberoi-hotellet
Foto: Gurinder Osan / AP

- Politiaksjonen i hotellet er over, sier politisjef Hassan Ghafoor.

143 hotellgjester er reddet ut i live.

Over 155 er funnet døde og over 300 er såret i terrorangrepet som startet for to dager siden.

Mange av de dreote var indere som ble skutt ned på Mumbai jernbanestasjon.

Inne på hotellet Taj Mahal skal fortsatt minst en terrorist holde stand, mens politiet jakter på ham.

Video nsps_upload_2008_11_28_13_11_20_2211.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Ved dette hotellet ble 24 mennesker funnet drept.

Neppe flere nordmenn såret

- Det er lite som tyder på at flere nordmenn er såret i Mumbai.Det var heller ikke nordmenn blant de 93 gjestene som fredag morgen ble reddet ut av det beleirede Oberoi-hotellet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom i Utenriksdepartementet til NTB.

En 54 år gammel mann fra Molde ble truffet av skudd i ansiktet og i en hånd da terroristene skjøt vilt rundt seg på restaurant Leopold i Mumbai.
Melsom opplyser fredag formiddag at han skal være i god form.
Mannen var på restaurant Leopold sammen med kjæresten sin. De kastet seg begge under et bord og lå helt rolig i 45 minutter inntil terroristene hadde forlatt lokalet. Kjæresten ble ikke truffet.

Pakistan fordømmer angrepet

Pakistans president Asif Ali Zardari har ringt den indiske statsministeren Manmohan Singh og fordømt angrepet. Den pakistanske lederen mener statsløse terrorister står bak.

Indiske politikere har mer enn antydet at angriperne har forbindelser til nabolandet Pakistan. Statsminister Singh har lagt skylden på militante gruppper i Indias naboland, noe som i indisk politisk tale vanligvis betyr nabolandet Pakistan. Utenriksminister Pranab Mukherjee sier at beviser fra første fase i etterforskningen tyder på at terroristene har forbindelser til Pakistan. Dette kan øke spenningen mellom de to naboene og erkefiendene.

Forholdet mellom India og Pakistan har bedret seg de siste årene, og Pakistans president ønsker å forbedre dem ytterligere.

SISTE NYTT

Siste nytt