Hopp til innhold

Franske myndigheter: – «Tigeren» er ingen tiger

Den mye omtalte tigeren, som ble meldt observert ved Disneyland utenfor Paris, er ikke en tiger likevel, sier franske myndigheter.

Franske myndigheter sier nå at det store dyret som er sett ved Paris trolig ikke er en tiger, men en annen art av stor katt. Bilder av kattedyret er undersøkt av eksperter. Forsatt leter både politi og forsvar etter dyret.

Dyret som ble observert skal derimot være et annet kattedyr, noe som kommer fram etter en etterforskning av Frankrikes jakt- og dyrelivsenhet.

– Vi kan ekskludere at en tiger er i vårt nærvær. Kattedyret blir fortsatt jaktet på, opplyser franske myndigheter fredag ettermiddag.

Ekspertene mener nå at kattedyret de leter etter ikke er stort nok til å utgjøre noen fare, ifølge Le Monde.

Tidlig fredag var store letemannskaper ute i området hvor tigeren har blitt observert. Både politifolk og soldater har vært inne i søket.

Det var i landsbyen Montevrain at dyret ble observert torsdag. Observasjonen ble gjort ikke langt fra fornøyelsesparken Disneyland utenfor den franske hovedstaden Paris.

Potemerke i leire i Frankrike, 14.10.14
Foto: Thibault Camus / Ap

Nytt poteavtrykk

Torsdag kom det inn et bilde fra området med et poteavtrykk, og også fredag morgen dukket et nytt bilde opp. Avtrykket ble oppdaget i nærheten av byen Ferrieres-en-Brie.

Over 200 mannskaper utstyrt med hunder og rifler med bedøvelseskuler fortsatte å finkjemme området fredag, etter å ikke ha funnet noe kattedyr torsdag.

Skoler og barnehager ble holdt stengt fredag og myndighetene ba folk i området om å holde seg innendørs, eventuelt om å se seg særdeles godt for på vei inn og ut av bilen.

Montévrain, Frankrike

SISTE NYTT

Siste nytt