Hopp til innhold

Gutt (16) overlevde flytur til Hawaii i hjulrommet

En 16 år gammel gutt fra California overlevde en fem timer lang flytur i hjulrommet på vei til Hawaii.

Hawaiian Airlines

16-åringen fra California gjemte seg i hjulrommet om bord et fly fra Hawaii Airlines.

Foto: Chad Slattery / Ap

Gutten ble først oppdaget av bakkemannskaper på flyplassen i Maui. Til deres store overraskelse fikk de øye på en sløv og forvirret gutt som vandret rundt mellom flyene søndag morgen.

Da hadde 16-åringen nettopp våknet etter å ha vært bevisstløs i flere timer. Gutten ble straks plukket opp av lokale myndigheter. Han hevdet at han hadde gjemt seg i hjulrommet på et fly fra San Jose i California.

US Teen Stowaway Hawaii

16-åringen overlevde flyreisen til tross for ekstremt lave temperaturer i hjulrommet.

Foto: Chris Sugidono / Ap

– Utrolig

Sjansen for å overleve i hjulrommet på en Boeing 767-flyet i fem timer, 11.500 meter over havet, og med temperaturer ned mot 40 minusgrader, regnes for å være relativ liten.

– Det dreier seg om høyder over Mount Everest. Det er rett og slett utrolig, og jeg har aldri hørt om noe lignende, sier luftartseksperten Peter Forman til CNN.

16-åringen hevder han har rømt hjemmefra, og at han klatret over gjerdet på flyplassen i San Jose før han krøllet seg sammen inne i hjulrommet på Hawaiian Airlines-flyet. I avhør forteller han at han besvimte straks etter take off.

Overvåkningskamera

FBI ble tilkalt for å sjekke om det var hold i guttens historie. De har gått gjennom bilder fra overvåkningskameraer både i San Jose og på Maui.

– Det er rett og slett et mirakel. Han hadde ikke med seg noe spesielt utstyr. Historien hans ser ut til å stemme, og han er ikke bli siktet for noe, sier FBI-agenten Tom Simon

Gutten blir nå tatt hånd om av barnevernet på øya. En undersøkelse av gutten tyder på at han slapp uskadd fra den iskalde turen.

California - Hawaii

SISTE NYTT

Siste nytt