Hopp til innhold

Bil kjørte inn i folkemengde - to drept

To mennesker, en mann og en kvinne, omkom og 23 mennesker ble skadet da en bil kjørte inn i en folkemengde i byen Austin i den amerikanske delstaten Texas. Flere nordmenn var like ved ulykkesstedet, blant dem Magdi fra Karpe Diem og kona Oda.

Austin bil kjørte inn i folkemengde

DRAMATISKE BILDER: Mennesker ligger på gaten og på fortauet, og det er mange som mottar førstehjelp etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i Austin.

Foto: Jay Janner / Ap

Politi opplyser om at bilen kjørte gjennom en barrikade like etter midnatt lokal tid, skriver den NBC-affilierte lokalstasjonen KXAN. Sjåføren er nå pågrepet av politiet.

Av de skadde er fem sendt til sykehus med alvorlige skader, mens fem andre er sendt dit med skader som ikke er livstruende.

Episoden skjedde utenfor et utested. South by Southwest (SXSW), verdens største musikkbransjefestival, pågår nå i Austin, og folkemengden var samlet i forbindelse med denne.

Bransjetreffet har en egen norsk scene, og flere nordmenn deltar på festivalen i Austin.

Magdi og Chirag fra Karpe Diem

Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (t.v.) fra Karpe Diem og kona Oda var like ved da ulykken skjedde. Til høyre Chirag Patel.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Magdi fra Karpe Diem og kona Oda var like ved da ulykken skjedde og skriver dette på Facebook:

«Jeg vet ikke om nyhetene når Norge, men hvis noen har fått med seg politijakten og all dritten den førte med seg i Austin, så har vi det bra. Livet holdt kanskje med 1, 5 meter. Oda og Magdi.»

Aftenposten-kommentator Joacim Lund skriver også på Facebook at han var ved ulykkesstedet minutter før ulykken skjedde. Han skriver dette på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Musikeren Kim Nordbæk sto sammen med tre venner like i nærheten da bilen kjørte igjennom folkemengden.

– Jeg sto med noen venner når jeg hørte at det smalt som om en automatpistol går av, og da jeg snur meg flyr det folk igjennom luften. Det var et makabert syn. Det var som en slagmark hvor det lå folk overalt med alvorlige skader og blødninger, sier han til VG.

Fyllekjører på flukt fra politiet braste gjennom sperringer og rett inn i en folkemengde i Austin, Texas.

Beruset sjåfør

Det meldes at sjåføren antageligvis var beruset, og ifølge The Daily Beast, som siterer politisjefen i Austin, skjedde den tragiske episoden da han stakk av fra politiet etter å ha blitt stanset ved en nærliggende bensinstasjon. Føreren skal så ha kjørt feil retning i en enveiskjørt gate og blant annet kjørt på to mennesker på en moped.

Politibetjent Brian Moon forteller til ABC News at føreren deretter kjørte gjennom barikkader som var satt opp i forbindelse med festivalen.

– Han fortsatte å kjøre etter å ha krasjet gjennom barrikadene og traff flere mennesker før bilen stanset, sier Moon.

Austin bil kjørte i folkemengde

To er bekreftet omkommet og fem mennesker er sendt til sykehus med alvorlige skader.

Foto: Jay Janner / Ap

Bilder som folk har lagt ut på sosiale medier viser mennesker som ligger på gaten og på fortauet, spredt over et helt kvartal. Bilder viser også hvordan mennesker og nødpersonell gir førstehjelp til flere av de skadde.

SISTE NYTT

Siste nytt