Hopp til innhold

Hongkong: Over 2000 evakuert på grunn av bombe fra andre verdenskrig

Politiet i Hongkong lyktes fredag i å desarmere den største bomben fra andre verdenskrig som noensinne er funnet i millionbyen.

Hongkong bombe-funn

Brannmenn i nærheten av området der bomben ble funnet.

Foto: PHILIPPE LOPEZ / Afp

Funnet av bomben ble gjort på en byggeplass og førte til at 2260 mennesker ble evakuert, skriver nyhetsbyrået AFP.

Den nesten et tonn tunge bomben fra den amerikanske marinen ble oppdaget av bygningsarbeidere sent torsdag i Happy Valley-distriktet, nær Hongkongs berømte veddeløpsbane.

– Det er den største bomben som noensinne er funnet i Hongkong, forteller en talsmann for politiet til AFP.

Bombeeksperter brukte 15 timer på å fjerne eksplosivene i bomben. I nærheten av der bombens plassering ligger det også et Sikh-tempel, hoteller og boligområder, og politiet sier at nærliggende bygninger ville kollapset dersom bomben hadde gått av.

– Fordi eksplosivene inne i bomben var sensitive, tok desarmeringsprosessen mye lengre enn ventet, forteller politiets talsmann.

Artikkelen fortsetter under

Hongkong bombe-evakuering

Hotellgjester evakueres i Hongkong. Over 2000 mennesker ble evakuert etter bombefunnet.

Foto: PHILIPPE LOPEZ / Afp

Man antar at bomben ble sluppet av amerikanske styrker i 1945. Den tidligere britiske kolonien opplevde kraftige kamper da japanerne invaderte i desember 1941, og okkuperte Hongkong frem til 1945.

Udetonerte bomber blir derfor ofte funnet i millionbyen sør i Kina. I november utførte politet en kontrollert detonasjon av en bombe funnet i området The Peak.

SISTE NYTT

Siste nytt