Hopp til innhold

Drapsmannen funnet død

Krypskytteren som natt til tirsdag drepte fire personer i Østerrike, er funnet død på gården der han hadde forskanset seg.

Austria Shooting

Østerrikske militærsoldater ankommer den lille byen Melk, vest for Wien for å assistere politiet. En mann som har skutt og drept tre personer har barrikadert seg inne i en bolig i området, hvor han holder en polititjenestemann som gissel.

Foto: Hans Punz / Ap

Ifølge politiet døde mannen av brannskader etter å ha satt fyr på seg selv, melder AFP.

Politi som tok seg inn på gården sent tirsdag kveld, fant først ingen, men ved grundigere gjennomgang av eiendommen ble det funnet et forbrent lik som de sier høyst sannsynlig er den 55 år gamle drapsmannen.

Stormet gården

I den lille byen Melk, rundt 70 kilometer vest for Wien, hadde mannen barrikadert seg på en gård. Her hadde han vært siden tirsdag morgen. Østerrikske spesialstyrker ankom området for å assistere politiet i den dramatiske situasjonen.

Klokken 18.22 tirsdag hadde spesialstyrkene og spesialtrent politi bestemt seg for å storme gården, melder avisen Österreich. De har også publisert flere bilder av pansret kjøretøy som kjører mot gården. Ifølge Reuters er også helikopter kalt inn for å bistå i aksjonen.

Klokken 19.02 meldte avisen Krone at den lokale kraftstasjonen EVN har skrudd av strømmen på gården hvor 55-åringen hadde forskanset seg. Tre minutter senere meldte Österreich at to skudd skal ha blitt avfyrt. Et pansret kjøretøy hadde også plassert seg like utenfor gården.

Like før klokken 20.00 hadde flere politimenn omringet området like utenfor gården. Det hadde ikke kommet noen livstegn fra våpendesperadoen på lenge og spesialstyrker sjekket derfor området rundt gården.

Stakk fra politiet

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdatering.

I en kort uttalelse tirsdag ettermiddag sa politiet at gjerningsmannen skal ha blitt arrestert i løpet av natten i en skog ved et alpinanlegg i Annaberg i Østerrike.

Mannen skal imidlertid ha klart å komme seg unna, og har nå barrikadert seg inne i en gård. Gjerningsmannen skal ha skutt og drept fire personer. Tre av dem skal være politimenn, mens den fjerde er ambulansesjåfør skriver den østerrikske avisen Krone. Nyhetsbyrået Reuters bekrefter også disse opplysningene.

Store styrker med spesialtrent politi omringet gården tirsdag formiddag, og har stengt all trafikk til og fra stedet.

Østerisk politi har omringet huset der en man har barrikadert seg

Østerriksk politi har omringet huset 90 kilometer utenfor Wien der en mann har barrikadert seg.

Foto: Hans Punz / Ap

Østerriksk politi ønsker ikke å kommentere saken, men innenriksdepartementet har bekreftet aksjonen.

– Vi kan bekrefte at tre politimenn og en ambulansesjåfør er skutt og drept. Den mistenkte rømte i bil til sitt eget hjem, der han nå er omringet av politi, sier talsmann Karl-Heinz Grundboeck fra det østerrikske innenriksdepartementet.

Vill biljakt

Gisseltakeren skal være en 55 år gammel krypskytter som mandag kveld løsnet skudd mot politiet utenfor byen Annaberg, da han ble forsøkt arrestert i skogen der han jaktet.

Han flyktet deretter fra stedet i bil, og ifølge østerriksk media skjøt politiet mot bilen før den havnet i grøfta.

I de påfølgende minuttene skal en politimann ha blitt skutt og drept sammen med ambulansesjåføren som forsøkte å hjelpe ham.

Gjerningsmannen skal deretter ha fortsatt sin ville ferd gjennom en veisperring, der han skal ha skutt og drept ytterligere en politimann og stjålet en politibil som han kjørte videre til en bondegård nær byen Melk. Der han nå har barrikadert seg.

En politmann holdes som gissel og flere personer er skutt i Østerrike.

Flere personer skutt i Østerrike

Barna kan være til stede

Han skal fortsatt være på gården og politiet utelukker ikke at han har barna sine hos seg. En spesialenhet fra Østerrikes politi har omringet huset, men hadde tidlig tirsdag ettermiddag ikke gått til aksjon.

Det er meldt om at det er løsnet flere skudd fra gården i løpet at den tiden gjerningsmannen har befunnet seg der. Det er også uklart om han er bevæpnet med håndgranater eller annen form for ammunisjon.

Mannen, som er i 50 årene, skal være en kjenning av politiet og skal ha blitt fratatt sin jaktlisens for mange år siden.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

NRK.no oppdaterer saken.

SISTE NYTT

Siste nytt